www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2009

Po třetí zkoušce vede Orsák, soutěž provází havárie

24. října 2009 • 10:30

Již ve druhé rychlostní zkoušce vsetínského sprintu vypadl první vůz. Tomáš Enge nezvládl řízení v levotočivé zatáčce a vypadl z trati. Spolujezdec Michal Ernst byl s bolestmi zad odvezen do nemocnice na vyšetření. Organizátoři druhou rychlostní zkoušku zastavili a jezdcům od startovního čísla 17 budou přiděleny časy. Třetí erzeta má zatím hladký průběh, na prvním místě se drží Orsák s čtyřvteřinovým náskokem na Pavla Valouška.

Ani první rychlostní zkouškou neprojeli všichni závodníci. Martin Hrachovec se startovním číslem 119 narazil 300 metrů po startu do mostku a kvůli technickým závadám odstoupili také Zdeněk Vrátníček (st.č. 72), Jan Jelínek (st.č. 9), Josef Palacký (st.č. 122) a Roman Vaněk (st.č.123). První erzetu jel nejrychleji Orsák, o tři pomaleji jel Valoušek a s šestivteřinovou ztrátou na prvního dojel Pech.

Ve druhé rychlostní zkoušce skončila soutěž pro devět posádek. Kvůli havárii jsou mimo Enge, Vopatřil a Hrachovec, ostatní - Hendricha, Václavíka, Halfara, Vrátníčka, Jelínka a Palackého vyřadila technická závada. Po druhé RZ se na prvním místě se shodným součtem časů usadil Orsák s Valouškem, za nimi se ztrátou necelých osmi sekund Tarabus, Pech po druhé RZ klesl na šestou příčku.

Po třetí rychlostní zkoušce se pořadí na prvních třech místech nemění, na průběžném prvním místě zůstává Orsák, Valoušek si i přes defekt ve třetí erzetě udržel druhou pozici, třetí Tarabus. V průběhu nebo po skončení třetí rychlostní zkoušky odstupují Tlusťák ze zdravotních důvodů a Vlček kvůli poruše převodovky. O dramatické okamžiky se postaral Kryštof, kterému nestačila trať, nicméně erzetu dokončil.

Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist