www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2009

Po šesté RZ stále vede „Valda“

24. října 2009 • 13:00

Čtvrtá rychlostní zkouška z Vesníku do Růžďky byla osudnou pro Tarabuse, který se dosud držel na průběžném třetím místě. V průběhu jízdy měl technické problémy a ačkoliv zkoušku dokončil, při dojetí do cíle odevzdal jízdní výkaz a kvůli závadě na elektřině ze závodu odstoupil. Kvůli nárazu do stromu končí i Petr Krajča. Po této zkoušce se zamíchalo pořadím také na prvních dvou místech, přičemž Orsák s Valouškem si vyměnili pozice. Orsák po 4. RZ ztrácí na Valouška pouhou desetinu sekundy. Třetí průběžně Peták, ovšem s třiadvacetivteřinovou ztrátou na prvního.

Pátá rychlostní zkouška skončila pro jezdce na prvních třech místech podobně jako erzeta předcházející. Na medailových pozicích se tedy zatím nic nemění. S tím rozdílem, že druhý Orsák ztrácí na vedoucího Valouška už šest a půl vteřiny. Třetí Peták ztrácí na druhého pětadvacet vteřin. V průběhu této erzety končí Dohnal kvůli nárazu do zábradlí mostu a po dojetí do cíle odstupuje také Liška. Důvodem je dvojitý defekt.

Ani po šesté rychlostní zkoušce, která se jela ve zcela novém úseku Malá Bystřice – Vsetín, se Orsákovi nepodařilo vrátit se na vedoucí pozici. Na prvního Valouška mezi jezdci řečeného Valdu ztrácí skoro osm vteřin. Peták se propadl na pátou pozici, před něj se dostal Polák Grzyb. Nejobávanější rychlostní zkoušku nejlépe zajel Slovák Jozef Béreš junior. Nikdo zde nehavaroval ani neodstoupil.

Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist