www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2009

Martin Bujáček plánuje návrat do rally

12. listopadu 2009 • 11:00

Mladý moravský pilot Martin Bujáček během poslední sezon ustoupil do pozadí motoristické scény. Jeden z prvních účastníků Poháru Mládeže však plánuje v nadcházející sezóně návrat do kolotoče automobilových soutěží. Na více jsme se ho zeptali v rozhovoru.

Martine, tento tok se po tobě jakoby slehla země, co si celý rok dělal?

Na tento rok jsme měli plán startů, ale nepodařilo se nám sehnat dostatečné množství financí a tak bylo jasné, že se letos moc nesvezeme. Na konci roku 2008 proto vznikl malý šampionát pod názvem RallySlalom. Původní myšlenka byla, že se budeme scházet v počtu 10-15 jezdců a blbnout na letišti atd. Když se nám, ale nepodařilo sehnat finance na velké závody rozhodlo se pokračovat pouze cestou v RallySlalomu kde bylo pro tento rok v plánu 10 závodů. K dnešnímu dni je odjeto devět závodů a poslední se jede v neděli 15.11.2009 v Biskupicích. Za celý rok se šampionát rozrůstal a v dnešní době se na každém závodě schází velká konkurence ve všech skupinách. V sezoně jsem startoval nejčastěji s Mitsubishi Lancer EVO 8 od Milana Gregušky, ale na třech závodech jsem startoval se sériovým Subaru Impreza. Více informací o RallySlalom najdete na stránkách www.rallyslalom.ic.cz.

Slalom je slalom, určitě plánuješ návrat do rally.

Tak určitě je rally stále na prvním místě. V letošní sezoně už není moc možností kde startovat, ale nakonec se představíme v Praze i ve Slušovicích. Mimo těchto dvou závodu pojedu ještě na domácí Rally Show v Uherském Brodě.

A s čím by to mělo být? Zůstaneš u čtyřkolky nebo plánuješ návrat k pohonu jedné nápravy?

Pokud se nic nezmění pojedu všechny tři zbývající závody s Mitsubishi Lancer EVO 9 od týmu K.I.T Racing. Nabídky jsou jak na čtyřkolky, ale také na dvoukolky. U mě zatím, ale stále vítězí čtyřkolka a pokud to bude jen trochu možné chtěl bych pokračovat tímto směrem.

Co vše by si měl absolvovat v příštím roce?

O sezoně 2010 jednáme už dnes a v plánu máme šampionát sprintů a vybrané velké závody. O všem rozhodnou finance a podle toho se pojede a nebo nepojede. V dnešní době je problém sehnat finance pro tento sport a tak musíme doufat, že se to povede.

Děkuji za rozhovor a ať se daří nejen na soutěžácké scéně.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.11.2009 18:38
Speeder
Martinovi moc přeju, aby mohl jezdit a věřim, že plán vyjde. Je škoda že tak talentovanej kluk musí jezdit někde po letištích. Začínal spolu s Martinem Semerádem a s EVO VII jezdil moc dobře, ale finance všechno stoply. Tak držim palce.
toplist