www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2016

Antonín a Klárka Tlusťákovi – generační duel je možný

foto

10. ledna 2017 • 13:00

Ještě než se pořádně rozběhl rok 2017 a hlavně v době, kdy zatím nenapadl sněhový příděl, který udělá radost každému správnému řidiči, jsem si dal dostaveníčko s Antonínem Tlusťákem. Probrali jsme loňskou sezonu i nastupující generaci, dceru Klárku.

žádný příspěvek celý článek »

Posádka Autoklub Peugeot Rally Talent má za sebou první a úspěšnou sezonu

foto

14. prosince 2016 • 15:00

V úterý 13. prosince se sešli zástupci Autoklubu ČR a značky Peugeot v ČR s novináři, aby zhodnotili výsledky projektu Autoklub Peugeot Rally Talent, shrnuli uplynulou rallyovou sezonua odhalili plány pro příští rok. Setkání se konalo v Praze na Černém Mostě v autosalonu Domanský, který je největším a nejmodernějším showroomem značky Peugeot v ČR.

žádný příspěvek celý článek »

Dominik Brož – sezona 2016: 6 * 17 * 11 * 84 * 6

foto

30. listopadu 2016 • 09:00

Spleť čísel není poblázněný početní příklad pro školáky, ale číselný kód z letošní sezony Dominika Brože. I když Dominik svým způsobem vlastně školákem byl. Pojďme se nyní ohlédnout za sezonou 2016, kterou turnovský jezdec absolvoval v juniorském mistrovství Evropy, kde dojel šestý.

žádný příspěvek celý článek »

Novinky v juniorském evropském šampionátu

foto

18. listopadu 2016 • 12:00

ERC Junior je jedním z nejúspěšnějších projektů v rámci mistrovství Evropy posledních let. Dnes byly představeny novinky pro nadcházející sezónu, které nepočítají jen se současnou podporou mladíků s vozy R2, ale také s vlastním šampionátem pro mladíky s vozy R5.

žádný příspěvek celý článek »

Freddy Loix ukončil profesionální kariéru

foto

14. listopadu 2016 • 16:00

Jeden z nejúspěšnějších jezdců belgické soutěžácké historie Freddy Loix dnes na tiskové konferenci potvrdil, že končí s kariérou profesionálního soutěžního jezdce. "Po sedmadvaceti letech s rally je čas na něco jiného. Možná se ještě na některých soutěžích svezu pro zábavu, ale moje profesionální kariéra je u konce," řekl Freddy Loix.

žádný příspěvek celý článek »

Předběžný návrh kalendáře mistrovství Evropy 2017

foto

9. listopadu 2016 • 13:50

Oficiální verze kalendáře mistrovství Evropy pro nadcházející sezónu bude zveřejněna až na přelomu listopadu a prosince po zasedání světové rady mezinárodní automobilové federace FIA. Dnes si však můžete prohlédnout pracovní verzi kalendáře na ME 2017.

žádný příspěvek celý článek »

Kenotek Ypres Rally součástí Tour European Rally

foto

20. října 2016 • 18:30

Belgická Kenotek Ypres Rally, jeden z posledních mohykánů mistrovství Evropy, v šampionátu starého kontinentu končí. Od příštího roku bude zařazena nejen do belgického a britského šampionátu, ale také do seriálu Tour European Rally.

žádný příspěvek celý článek »

KM Racing Slovakia na Cypre víťazne s Lukyanukom

foto

16. října 2016 • 19:00

Poslednou súťažou v rámci majstrovstiev Európy v rally FIA ERC sa stala 45. CPN Asfalistiki Cyprus rally 2016. Na štart pretekov sa postavila sedemdesiatka súťažných posádok, medzi ktorými nechýbali ani adepti na titul vicemajstrov Európy – Alex Lukyanuk s Alexom Arnautovom. Dvojica sa predstavila s podporou KM Racing Slovakia!

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Cyprus Rally od Svena Kolluse

foto

14. října 2016 • 13:00

Závěrečným podnikem letošního seriálu mistrovství Evropy byla o minulém víkendu Cyprus Rally. Atraktivní prostředí nabízí spoustu míst pro pořízení atraktivních záběrů, logistická náročnost se však projevuje na kvalitě i kvantitě účastníků. Průběh kyperské soutěže si můžeme připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Lukjaňuk ovládl Kypr, je evropským vicemistrem

foto

10. října 2016 • 11:30

Závěr letošního mistrovství Evropy opět obstarala středomořská Cyprus Rally. Primárně šotolinová soutěž, která však obsahuje velké procento asfaltových úseků, přilákala z pravidelných účastníků zejména, kterým ještě v šampionátu o něco šlo. Už jistý evropský mistr Kajetan Kajetanowicz se dostavil pouze na slavnostní vyhlášení, jeho hlavní letošní rival Alexej Lukjaňuk ale nechyběl ani se závodním vozem.

žádný příspěvek celý článek »

Alexej Lukjaňuk vyhrál kvalifikaci na Cyprus Rally

foto

7. října 2016 • 10:04

Ruský jezdec Alexej Lukjaňuk vyhrál kvalifikační zkoušku Cyprus Rally, letošní závěrečný díl mistrovství Evropy, a bude si dnes po obědě na ředitelství v Nikósii vybírat jako první startovní pozici do večerních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Cyprus Rally

foto

5. října 2016 • 16:30

Již koncem tohoto týdne se uskuteční závěrečný díl letošního mistrovství Evropy, Cyprus Rally. Ani štědré odměny za Golden Stage nepomohly a jak naznačuje zveřejněný seznam přihlášených posádek, kvalitě i kvantitě výrazně ublížily nevhodně zvolené termíny pro trajekt.

žádný příspěvek celý článek »

T&T letos končí sezonu předčasně

foto

5. října 2016 • 11:00

Přestože nastávající Rally Cyprus byla v původních plánech Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta, ve startovní listině závěrečného podniku evropského šampionátu byste je letos hledali marně.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Liepaja od Marka Pléhy

foto

4. října 2016 • 16:00

Rally Liepaja se měla původně uskutečnit v tradičním únorovém termínu, nepřízeň počasí však přiměla organizátory závod přesunout do poloviny září. Průběh lotyšské soutěže si můžeme připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka Marka Pléhy.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Liepaja od Svena Kolluse

foto

27. září 2016 • 10:00

Rally Liepaja se měla původně uskutečnit v tradičním únorovém termínu, nepřízeň počasí však přiměla organizátory závod přesunout do poloviny září. Průběh lotyšské soutěže si můžeme připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

toplist