www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže

Štajf slavil triumf na historické Vltavě

foto

23. dubna 2024 • 11:00

Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT-Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně zvítězila v jejím absolutním pořadí a zaznamenala tak po dlouhých 13 letech vítězství pro české barvy v domácí soutěži evropského šampionátu historiků. Také druhá posádka týmu Jan Bejvl s Janem Hlistou se mohla radovat z výrazného úspěchu.

žádný příspěvek celý článek »

Budila s Vejvodou čeká domácí soutěž - a taky zima

foto

19. dubna 2024 • 16:00

Zdolat Historic Vltava Rallye – to je velký úkol posádky Stanislav Budil – Petr Vejvoda pro nadcházející víkend. Druhý podnik evropského šampionátu historických vozů zároveň otevírá české mistrovství, a tak je úspěch na něm dvojnásob důležitý. Závodníky ale čekají hodně těžké povětrnostní podmínky.

žádný příspěvek celý článek »

Racing21 cílí v roce 2024 na pódium historiků v Evropě

foto

17. dubna 2024 • 15:00

Nová sezóna soutěžního týmu ACCR Racing21 se odehraje především ve znamení startů v seriálu FIA European Historic Rally Championship. Sportovní program však obohatí také účast ve vybraných domácích rallysprintech s vozem třídy Rally2, reprezentace na FIA Motorsport Games a starty na tradičních volných podnicích.

žádný příspěvek celý článek »

Absolútne víťazstvo na Cemjate brali Kolčák s Lieskovcovou

foto

17. dubna 2024 • 10:00

Úvodné podujatie tohtoročného seriálu Mini Rally Cup v Prešove absolútne vyhrala posádka Róbert Kolčák – Zuzana Lieskovcová na vozidle Škoda Fabia R5.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Tatry sa hlási o slovo s novým hlavným partnerom

foto

16. dubna 2024 • 13:00

Už o šesť týždňov štartuje pod tatranskými vrcholmi 51. ročník Slovakia Rallye Tatry. Tradičná súťaž s centrom v Poprade sa uskutoční v obvyklom termíne na konci mája (23. – 25. 5. 2024). Podobne ako v minulom roku sa pôjde v rámci slovenského šampionátu v režime jednoetapovej súťaže.

žádný příspěvek celý článek »

BOAS Záhoří řadí pětku

foto

10. dubna 2024 • 11:00

V poněkud nezvyklém srpnovém termínu, zato však na osvědčeném místě, se letos uskuteční už pátý ročník stále populárnější motoristické akce s názvem BOAS Záhoří. Tato soutěž s centrem v Žákovicích na Přerovsku je otevřena všem, kteří si troufnou ověřit své nejen řidičské a navigační dovednosti v pěti nelehkých disciplínách.

žádný příspěvek celý článek »

Úvod německého šampionátu pro Tannerta

foto

26. března 2024 • 18:35

O zahájení letošního šampionátu našich západních sousedů se postarala v druhé polovině března 59. Adac Rallye Erzgebirge 2024, která s sebou jako zajímavost přinesla nejvýše položené rychlostní zkoušky v celém letošním mistrovství Německa.

žádný příspěvek celý článek »

V Klatovech přibývá přihlášek na dubnové soutěže

foto

25. března 2024 • 18:00

Na Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Klatovy už se stihlo přihlásit v součtu přes sedmdesát vozů, a tak je zřejmé, že i letos se budou při obou kláních odehrávat veliké bitvy. Soutěže se pojedou v dnech 19. – 21. 4. 2024 a účastníky každé z nich čeká přes 140 kilometrů rychlostních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Naděje Budila s Vejvodou ve Španělsku sfoukla svíčka

foto

24. března 2024 • 13:30

První „R“ značící nedojetí do cíle se v rámci tabulky evropského šampionátu historických vozů objevilo u Stanislava Budila s Petrem Vejvodou v zápisu z letošní Rally Costa Brava. Pocit z velmi dobrého začátku soutěže jim zhatila technika, která zkrátka odmítla poslušnost.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda eRally Cup vstupuje do 4. ročníku v nové podobě

foto

20. března 2024 • 16:40

Oficiální esportový seriál automobilky Škoda Auto vstupuje do čtvrtého ročníku dnes, 20. března, slavnou Rallye Monte Carlo. Škoda eRally Cup 2024 se nově uskuteční na platformě EA Sports WRC. Na programu jsou 4 dílčí turnaje, v nichž soutěžící hrají o lákavé ceny. Všechny výsledky se započítávají do konečného pořadí, které bude vyhlášeno po posledním živém finále 15. prosince.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Erzgebirge od Jörga Ullmanna

foto

19. března 2024 • 14:00

O uplynulém víkendu zahájili svůj národní šampionát také naši němečtí sousedé. Prvním závodem sedmidílného kalendáře se stala Rallye Erzgebirge. Zpočátku vyrovnanou bitvu pro sebe celkem suverénně opětovně rozhodl Julius Tannert. Průběh celé soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Jörga Ullmanna

žádný příspěvek celý článek »

Zdanie nás neklame !!! Robo vitaj medzi veľkými chlapcami

foto

18. března 2024 • 13:00

Róbert Kolčák sa v úvode rally sezóny 2024 zúčastnil jednej y najnáročnejšej súťaže celých Rakúskych majstrovstiev - Rebenland Rallye 2024. Na jej štart sa postavilo takmer sto posádok z rôznych štátov Európy.

žádný příspěvek celý článek »

Evropské dobrodružství, rok druhý, právě začíná

foto

14. března 2024 • 21:00

Po loňské třetí příčce v rámci kategorie 2 evropského šampionátu rally historických vozů mají letos Stanislav Budil s Petrem Vejvodou v plánu poněkud omezenější program, slavnou španělskou Rally Costa Brava si však nechtěli nechat ujít ani tentokrát.

žádný příspěvek celý článek »

Chooligan Racing a Robert Kolčák v plnej príprave na ďalšiu rally sezónu

foto

8. března 2024 • 16:00

V sezóne 2023 debutoval Róbert Kolčák v rally disciplíne. A nebol to len tak nejaký debut, ale doslova hviezdny, pričom si na svoje konto pripísal hneď niekoľko úspechov. Spoločne s Chooligan Racing Teamom dosiahol Robo na premiérové víťazstvo v rámci podujatia zaradeného do slovenského rally šampionátu v Košiciach a rovnaké umiestnenie bral aj vo veľmi ťažkých podmienkach v rámci Rally Liptov.

žádný příspěvek celý článek »

Plzeňští pořadatelé připravili předsezónní novinku - RallyeTest

foto

6. března 2024 • 12:00

Po několikaleté pauze se vrací do národního kalendáře rallysportu oficiální testovací podnik, na kterém si mohou závodníci vyzkoušet své sportovní nářadí před nastávající sezónou. Testovací rychlostní zkouška se bude v sobotu 23. března nacházet na technické trati u města Úterý, kterou agilní pořadatelé z Auto rallye klubu Plzeň prověřili při úspěšných minulých ročnících Lak Racing Rallye Plzeň.

žádný příspěvek celý článek »

toplist