www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2015

Štajf bilancuje úspěšnou sezónu

foto

28. prosince 2015 • 18:00

Přelom letopočtu pro každého znamená jednak ohlédnutí za uplynulými 365 dny, jednak zamyšlení nad plány pro rok nadcházející. Nejinak tomu bylo i u Vojtěcha Štajfa, který letos vybojoval titul vicemistra Evropy v rally v kategorii ERC 2.

žádný příspěvek celý článek »

Pirelli novým dodavatelem pneumatik pro ERC Junior

foto

20. prosince 2015 • 20:00

Italský pneumatikářský gigant Pirelli vyhrál tendr na výhradního dodavatele pneumatik pro seriál ERC Junior, který vypsala mezinárodní automobilová federace FIA. Smlouva je platná na dvě sezóny.

žádný příspěvek celý článek »

Antonín Tlusťák o Evropě, Česku i o budoucí roli spolujezdce

foto

17. prosince 2015 • 10:00

Sezona 2015 je u konce a s ním přichází i čas hodnocení. O jedno takové jsme požádali Antonína Tlusťáka. Otevřeně hovoří mimo jiné o tom, proč startuje raději v zahraničí, než na domácích soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

Hyundai R5 bude řídit Kevin Abbring

foto

24. listopadu 2015 • 09:00

Tovární tým Hyundai Motosport v září konečně oficiálně potvrdil vývoj speciálu na bázi modelu i20 podle předpisů kategorie R5. Včera bylo potvrzeno, že vůz bude při prvních startech řídit Kevin Abbring.

žádný příspěvek celý článek »

M-Sport představuje zásadní vylepšení Fiesty R5

foto

19. listopadu 2015 • 21:30

Fiesta R5 vstoupila do soutěžáckého světa v lednu 2013 jako první vůz nové kategorie R5. Zprvu panovaly obavy, že vývoj vozu byl příliš uspěchaný s cílem rychlého ovládnutí trhu než dorazí konkurence. Nicméně v průběhu let si Fiesta vydobyla respektovanou pozici kvalitního a rychlého vozu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye du Valais od Marka Pléhy

foto

19. listopadu 2015 • 10:00

Posledním podnikem letošního seriálu mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla Rallye du Valais. Na švýcarské tratě protkané skrze nádhernou scenérii Walliských Alp se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Marek Pléha a vy si dnes můžete prohlédnout jeho fotografie.

žádný příspěvek celý článek »

Mise du Valais splněna, i když dala zabrat...

foto

9. listopadu 2015 • 09:00

Někdy stačí jeden závod na to, abyste popsali více stran poznámek než za celou sezonu. Své by o tom mohli vyprávět Jan Lunga s Ondřejem Koubkem, kteří se po úspěšné sezoně v Mistrovství ČR v rally vydali na zkušenou do zahraničí. Porce 230 závodních kilometrů, které za jeden závodní víkend ve Švýcarsku absolvovali, se sice nijak zásadně nevzdalovala obvyklé kilometráži na soutěžích u nás, co však působilo zcela rozdílně, byl jejich charakter.

příspěvků: 6 celý článek »

Fotogalerie z Rallye du Valais od Svena Kolluse

foto

8. listopadu 2015 • 10:00

Posledním podnikem letošního seriálu mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla Rallye du Valais. Na švýcarské tratě protkané skrze nádhernou scenérii Walliských Alp se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus a vy si dnes můžete prohlédnout jeho fotografie.

žádný příspěvek celý článek »

Nedokončená Rallye du Valais

foto

6. listopadu 2015 • 19:30

Na startu posledního podniku mistrovství Evropy se premiérově představila i posádka Gemini Clinic Rally Teamu Miroslav Jakeš – Jaroslav Novák. Pro Mirka se jednalo teprve o jeho druhý start v rally mimo Českou republiku, přitom šest let stará zkušenost z Rally Bulgaria se už snad pomalu ani nemohla počítat. Ostřílený spolujezdec Jarda Novák má za sebou celou řadu zahraničních závodů, i pro něj se však Rallye du Valais stala jeho premiérovým startem ve Švýcarsku.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněn kalendář mistrovství Evropy 2016 (AKTUALIZACE)

foto

5. listopadu 2015 • 17:45

Dnes byl konečně zveřejněn kalendář na nadcházející sezónu mistrovství Evropy v automobilových soutěžích. Průtahy byly zapříčiněny oddalováním potvrzení kalendáře pro mistrovství světa, což se podařilo mezinárodní automobilové federaci FIA dotáhnout na počátku tohoto týdne.

žádný příspěvek celý článek »

Tarabus&Trunkát pátí ve ME 2015, a chtějí ještě výš!

foto

4. listopadu 2015 • 18:40

I po závěrečném podniku Rallye Du Valais patří české posádce Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát prestižní páté místo v konečném hodnocení Mistrovství Evropy v rally 2015.

žádný příspěvek celý článek »

Štajfa zklamal ve finiši motor, v Evropě je druhý

foto

4. listopadu 2015 • 15:25

Až samotný závěr švýcarské Rallye du Valais znamenal konec dlouhé úspěšné série, ve které Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou spolehlivě dokončovali jednu soutěž za druhou.

žádný příspěvek celý článek »

Závěr evropského mistrovství pod taktovkou Breena, ale vítězem Lukjaňuk

foto

1. listopadu 2015 • 00:30

Poslední soutěží kontinentálního seriálu FIA ERC byla švýcarská Rallye Int. Du Valais. Do letošního kalendáře se dostala dodatečně až poté, co se Korsická rally přestěhovala do mistrovství světa. Alpská prověrka však byla svou náročností zcela adekvátní náhradou - klasický tříetapový formát doplnilo neméně klasické podzimní počasí vyšperkované vloženými šotolinovými úseky.

žádný příspěvek celý článek »

Štajf hodlá ve Švýcarsku bojovat o titul

foto

29. října 2015 • 22:00

Závěrečným podnikem letošního Mistrovství Evropy bude nadcházející švýcarská Rallye du Valais. Na jejím programu bude vyřešení několika závěrečných hádanek seriálu, jednou z těch nejzásadnějších je zatím i jméno šampióna v kategorii ERC2. O ten má eminentní zájem i Subaru Duck Czech National Team, jehož posádku Vojtěch Štajf – František Rajnoha proto čeká v Alpách lítý boj.

žádný příspěvek celý článek »

Ve švýcarské kvalifikaci nejrychlejší Craig Breen

foto

29. října 2015 • 12:30

Jezdci na Peugeotech 208 T16 Craig Breen a Bryan Bouffier ovládli kvalifikaci před startem závěrečné soutěže letošního mistrovství Evropy, švýcarské Rallye du Valais. Oba rivaly od sebe dělily tři desetiny sekundy ve prospěch Ira, třetí Alexej Lukjaňuk zaostal za vítězem o 2.2 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

toplist