www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2023

nejnovější | novější [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] starší

Středoevropská rally přinese obrovský zážitek fanouškům, dbá především na bezpečnost

foto

17. října 2023 • 08:00

Premiérový ročník Středoevropské rallystartuje už za devět dní a organizátoři českých etap jsou připraveni na návaly fanoušků. Apelují zejména na dodržování bezpečnostních opatření a vyzývají, aby si diváci kromě vstupenek včas zajistili také parkovací místa. Tím si usnadní a urychlí pohyb do místrychlostních zkoušek.Vpředposlednímpodniku letošního FIA World Rally Championship může titul mistra světa obhájit jako nejmladší držitelKalleRovanperä z Finska.

žádný příspěvek celý článek »

Světový debut Honzy Skály. Sveze se s ním i vaše firma?

foto

13. října 2023 • 08:00

Vrchol soutěžácké sezony klepe na dveře, o slovo se hlásí premiérový ročník Central European Rally. Historický moment pro světový šampionát a stejně tak milník i pro Českou republiku, kde se pojede mistrovství světa taktéž poprvé v historii. A aby těch premiér nebylo málo, o další z nich se postará posádka Jan Skála a Jiří Skořepa, kteří se na startu objeví s vozem Hyundai i20 Rally 2 a startovním číslem 38 v kategorii WRC2.

žádný příspěvek celý článek »

Ve startovní listině Středoevropské rally je jedenáct českých posádek, Rovanperä může obhájit titul

foto

6. října 2023 • 20:00

Jedenáct českých posádek včetně Erika Caise s Danielem Trunkátem (Škoda Fabia RS) je ve startovní listině Středoevropské rally, která se pojede od 26. do 29. října v České republice, Německu a Rakousku jako předposlední závod mistrovství světa v automobilových soutěžích. Na více než 300 kilometrech rychlostních zkoušek s ceremoniálním startem v Praze se vydá také vedoucí závodník a obhájce titulu Kalle Rovanperä z Finska, který má v čele šampionátu náskok 31 bodů a může být v neděli 29. října korunován mistrem světa.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Central European Rally

foto

6. října 2023 • 17:00

O posledním říjnovém víkendu se pojede předposlední díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. Bude jím Central European Rally, kterou společnými silami pořádají autokluby z Německa, České republiky a Rakouska. Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek, který čítá celkem 68 posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Březík s Krajčou se objeví na startu Central European Rally

foto

6. října 2023 • 16:00

Nedlouho po úspěšném vystoupení na zlínské Barumce čeká posádku Samohýl Škoda Teamu Adam Březík - Ondřej Krajča další výzva. Druzí vicemistři České republiky v rally 2023 se s vozem Škoda Fabia Rally2 evo objeví na startu Central European Rally. Půjde o závod MS, který projede kromě Německa a Rakouska také Českem, se slavnostním startem na pražských Hradčanech.

žádný příspěvek celý článek »

Ředitel Central European Rally Andreas Dinzinger: Korunovace mistra světa by pro nás byla odměnou

foto

5. října 2023 • 17:00

Až se od 26. do 29. října v České republice, Bavorsku a Rakousku uskuteční závod mistrovství světa v rally, bude klíčovou osobou v zákulisí její ředitel Andreas Dinzinger. Čtyřiačtyřicetiletý muž z Waidhofenu stojí v čele mezinárodního týmu organizátorů, kteří připravili pro účastníky Středoevropské rally více než 300 kilometrů nových tras,na nichž drtivá většina z nich pojede poprvé.

příspěvků: 1 celý článek »

Ott Tänak se vrací zpět do týmu Hyundai

foto

3. října 2023 • 14:00

Po jednoroční anabázi v M-Sportu, kde si připsal vítězství ve dvou soutěžích, se bývalý světový šampion Ott Tänak vrátí zpět do továrního týmu Hyundai. Dlouho šuškanou informaci dnes vypustil portál Dirtfish, oficiální zdroje samozřejmě nadále mlčí.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota po ovládnutí Power Stage vítězí v soutěži o pohár konstruktérů

foto

2. října 2023 • 18:00

Rallyový soutěžní tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team si díky úspěšnému finále v Chilské rallye pojistil vítězství v letošní soutěži o pohár konstruktérů a současně další čistou sérii mistrovských titulů ve světovém rallyovém šampionátu FIA 2023.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Na Rally Chile Ott Tänak dokázal, že i Puma může vyhrávat

foto

1. října 2023 • 22:00

Estonský jezdec Ott Tänak prolomil letošní smůlu, která jeho tým v průběhu sezóny provázela v podobě technických problémů a zvítězil při návratu světového šampionátu do jihoamerického Chile. Svým suverénním prvenstvím tak navázal na únorové vítězství ve Švédsku. Na stupně vítězů jej pak doprovodili Thierry Neuville a Elfyn Evans.

žádný příspěvek celý článek »

Středoevropská rally: Vstupenky na superspeciálku v prodeji

foto

19. září 2023 • 20:00

Už jen několik týdnů zbývá do startu sportovní události roku – závodu mistrovství světa v automobilových soutěžích, který se v rámci Středoevropské rally pojede v Německu, Rakousku a poprvé v historii i v Česku.

žádný příspěvek celý článek »

Středoevropská rally nezapomíná ani na udržitelnost, sdílené jízdy budou oceněny

foto

15. září 2023 • 16:50

S heslem 'sociální, chytrá a udržitelná' se chce Středoevropská rally, předposlední závod mistrovství světa v automobilových soutěžích, zavázat také k tématu udržitelnosti. Organizátoři při tom sázejí na četná opatření, jako například využívání elektromobilů pro pořadatele nebo dokonce odměňování spolujízdy fanoušků.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Akropolis: První dvě místa favoritů na titul světového šampiona z týmu Toyota Gazoo Racing v impozantní řecké bitvě

foto

12. září 2023 • 08:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing WRT v dalším náročném podniku Rallye Akropolis obsadil první dvě místa – Kalle Rovanperä zaznamenal již druhé vítězství během posledních tří účastí v Řecku, čímž zvýšil svůj náskok v žebříčku šampionátu, zatímco Elfyn Evans si v závěrečném rozhodujícími boji pojistil druhou pozici.

žádný příspěvek celý článek »

Velká Chuchle nabídne divákům Středoevropské rally dokonalý přehled

foto

11. září 2023 • 17:30

Superspeciální rychlostní zkouška na atraktivním místě ve Velké Chuchli odstartuje 26. října Středoevropskou rally. Na dnešní tiskové konferenci, která proběhla přímo v areálu dostihového závodiště, byly odhaleny podrobnější informace nejen o této divácké lahůdce, ale také o tratích dalších rychlostních zkoušek předposledního dějství letošního ročníku FIA World Rally Championship.

příspěvků: 1 celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Chile

foto

11. září 2023 • 16:30

Mistrovství světa v automobilových soutěžích bude pokračovat na konci září v Jižní Americe, kde se uskuteční další ročník Rally Chile, jenž se do kalendáře světového šampionátu vrací po vynucené covidové pauze. Organizátoři zveřejnili seznam přihlášených posádek, který tradičně z větší části okupují jihoamerické posádky.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Vítězství na EKO Acropolis Rally zbylo na Kalleho Rovanperu

foto

11. září 2023 • 15:00

Po měsíční pauze se kolotoč mistrovství světa přesouvá do Řecka, kde se uskuteční EKO Acropolis Rally. Na posádky však nečeká tradiční vysušené a rozbité rychlostní zkoušky, ale přesný opak - v minulých dnech zapršelo v okolí Lamie natolik, že se země změnila v jednu blátivou louži a je překvapením, že se organizátoři za těchto podmínek rozhodli závod odjet. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

nejnovější | novější [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] starší
toplist