www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2020

Pontus Tidemand s vozem Škoda zvítězil na Sardinii ve WRC2

foto

12. října 2020 • 20:05

Pontus Tidemand učinil důležitý krok k zisku svého druhého mistrovského titulu v kategorii WRC2. Mistr světa z roku 2017 zvítězil se svým spolujezdcem Patrikem Barthem s privátně nasazeným vozem Škoda Fabia Rally2 evo na Italské rallye na Sardinii (9.–11. října 2020) v kategorii WRC2.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Dani Sordo obhájil vítězství na Rally Italia Sardegna

foto

11. října 2020 • 20:00

Tovární jezdec Hyundaie Dani Sordo obhájil vítězství na Rally Italia Sardegna, která se kvůli koronavirovým problémům uskutečnila netradičně až o druhém říjnovém víkendu.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněn předběžný kalendář MS 2021

foto

9. října 2020 • 19:00

Promotér mistrovství světa dnes oznámil plánovaný kalendář soutěží na nadcházející sezónu. Po zařazení Monzy do letošního kalendáře přichází další z povedených žertů, když se v kalendáři na příští rok nachází i soutěž v Chorvatsku, která v posledních letech měla problémy uspořádat soutěž na úrovni ERT...

žádný příspěvek celý článek »

Světová komedie pokračuje - do kalendáře přidána Monza

foto

9. října 2020 • 15:30

Přestože o to týmy ani promotér nestáli, kalendář letošního MS se rozšiřuje ještě o jeden závod. Finále aktuálního ročníku se uskuteční o prvním prosincovém víkendu na okruhu v italské Monze.

žádný příspěvek celý článek »

Evans prověří nový GR Yaris na festivalu Goodwood Speedweek

foto

7. října 2020 • 20:00

Hvězda týmu Toyota Elfyn Evans, jenž aktuálně stojí v čele žebříčku závodních jezdců světového rallyového šampionátu, dočasně odloží klíčky od svého Yarisu WRC, aby nový homologovaný GR Yaris veřejně podrobil první opravdové rallyové jízdě ve Velké Británii.

žádný příspěvek celý článek »

Jezdci s vozy Škoda budou bojovat o vítězství ve WRC2 a WRC3

foto

7. října 2020 • 19:40

S vozem Škoda Fabia Rally2 evo bude na Italské rallye na Sardinii (8.–11. 10. 2020) o vítězství v kategorii WRC3, určené pro soukromé posádky, bojovat za podpory Škoda Oliver Solberg (S) se spolujezdcem Aaronem Johnstonem (IRL).

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing míří na Sardinii obhájit vedení

foto

5. října 2020 • 23:40

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing WRT již míří na italskou Sardinii na šesté kolo sezóny WRC 2020, které se pojede ve dnech 8.-11. října. Cílem je obhájit vedoucí postavení v šampionátu soutěžních jezdců i továrních týmů.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Italia Sardegna

foto

27. září 2020 • 16:00

Netradičně o druhém říjnovém víkendu se uskuteční další díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Italia Sardegna. Poprvé letos se v rámci soutěže MS představí i český jezdec, jako již tradičně se na italském ostrově představí Martin Prokop. Jeho soupeře si můžete prohlédnout ve zveřejněném seznamu přihlášených posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Turkey od André Lavadinha

foto

26. září 2020 • 08:00

Třetí soutěží letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Rally Turkey. Posádky tentokrát vydaly na extrémně rozbité turecké šotolinové tratě. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Evans s týmem Toyota Gazoo Racing si připsal vítězství na Rally Turecko

foto

22. září 2020 • 13:00

Elfyn Evans během dramatického závěrečného dne na Turecké rallye vybojoval s týmem Toyota Gazoo Racing WRT již druhé vítězství poté, co se v náročné nejdelší erzetě sezóny 2020 vyšvihl ze čtvrtého na první místo.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Tureckou defektovou loterii vyhrál Evans

foto

20. září 2020 • 17:00

Doslova pohromou favoritů skončila poslední etapa letošní Rally Turkey. Vítězství z této soutěže si odnesl jediný z předních pilotů, který se vyhl všem vážnějším problémům - Elfyn Evans.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing otestuje podmínky Turecké rallye

foto

16. září 2020 • 11:00

Po rychlých a hladkých úsecích na Estonské rallye bude tým Toyota Gazoo Racing WRT čelit diametrálně odlišné zkoušce na drsných a kamenitých cestách Rallye Turecko, která je příštím kolem světového rallyového šampionátu 2020 FIA WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Estonia od André Lavadinha

foto

15. září 2020 • 22:00

Sezóna mistrovství světa v automobilových soutěžích se po půlroční pauze konečně zase rozjela. Prvním závodem se stala šotolinová Rally Estonia. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Pódiové umístění, vítězství v Power Stage a nejrychlejší časy Toyoty Yaris WRC

foto

7. září 2020 • 13:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing WRT absolvoval úžasný poslední den na Estonské rallye, kde Sébastien Ogier vyšplhal na pódium, Kalle Rovanperä vybojoval vítězství v Power Stage a vozy Toyota Yaris WRC vyhrály šest ze šesti měřených úseků. Ogier navýšil svůj bodový náskok v šampionátu soutěžních jezdců a Toyota zůstává na čele továrních týmů.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Ott Tänak vyhrál domácí Rally Estonia

foto

6. září 2020 • 15:00

Sezóna mistrovství světa v automobilových soutěžích se po půlroční pauze konečně zase rozjela. Prvním závodem se stala Rally Estonia, kterou celkem suverénně opanoval domácí jezdec Ott Tänak.

žádný příspěvek celý článek »

toplist