www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2021

SOUHRN: Rally Serras de Fafe e Felgueiras vyhrál Andreas Mikkelsen

foto

6. října 2021 • 18:00

Pouhé dva týdny po závodech na Azorských ostrovech pokračuje mistrovství Evropy opětovně v Portugalsku a to na Rally Serras de Fafe e Felgueiras. Soutěž, která se jela v rámci ME premiérově v loňské covidové sezóně, se vrací na tradiční šotolinový povrch. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Portugalská mise Erika Caise

foto

6. října 2021 • 14:00

Po sérii asfaltových soutěží čekaly na posádku Yacco ACCR týmu Erik Cais – Jindřiška Žáková v rámci seriálu ERC v rychlém sledu dvě šotolinové rally na západní výspě Evropy. Tou první byla Rally Azores uprostřed Atlantiku a druhou portugalská Rally Serras de Fafe.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Serras de Fafe e Felgueiras

foto

23. září 2021 • 19:00

Jen dva týdny po Azorských ostrovech bude mistrovství Evropy pokračovat na šotolinových tratích v Portugalsku, kde se uskuteční z jara odložená Rally Serras de Fafe e Felgueiras. Po loňském vydařeném asfaltovém experimentu se pořadatelé vrací na šotolinový povrch. Startovní pole bude zhruba obdobné tomu, co bylo na Azorech, jen ostrovany nahradí piloti z kontinentálního Portugalska.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Andreas Mikkelsen vyhrál ikonickou Azores Rallye

foto

20. září 2021 • 18:00

Norský jezdec Andreas Mikkelsen s novým britským spolujezdcem Elliottem Edmondsonem vyhrál ikonickou Azores Rallye a navýšil své vedení v mistrovství Evropy. Jeho největší soupeř Alexey Lukyanuk opět nedojel a výrazně ztratil šance na obhajobu titulu.

žádný příspěvek celý článek »

Caisovo velké římské finále

foto

3. srpna 2021 • 12:00

Posádka Yacco ACCR týmu Erik Cais – Jindřiška Žáková se s vozem Ford Fiesta Rally2 týmu Orsák Rallysport probojovala do první desítky i na třetí soutěži mistrovství Evropy ERC v Itálii. Po problémech s diferenciálem během první etapy situace příliš nadějně nevypadala a česká posádka startovala do dalšího dne až z hloubi první dvacítky.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Vítězem Rally di Roma Capitale se stal Giandomenico Basso

foto

31. července 2021 • 20:00

Italští jezdci opanovali letošní ročník Rally di Roma Capitale, třetího podniku mistrovství Evropy v automobilových soutěžích. Vítězem se stal Giandomenico Basso, který sváděl po celý víkend vteřinkové souboje s Andreou Crugnolou. Třetí dojel maďarský jezdec Norbert Herczig.

žádný příspěvek celý článek »

Křest italským ohněm pro Dominika Stříteského

foto

30. července 2021 • 10:00

Bezprecedentních téměř padesát vozů nejvyšší kategorie Mistrovství Evropy, záplava mimořádně silných domácích jezdců a první krok Dominika Střítestkého do Mistrovství Evropy, to byla pro náš tým letošní Rallydi Roma Capitale. Pátý start Dominika ve voze R5 v tak silné konkurenci měl jeden hlavní cíl – nasbírat zkušenosti a poučit se do budoucnosti jak pro jezdce, tak pro tým.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally di Roma Capitale

foto

16. července 2021 • 21:00

Dnes byl konečně zveřejněn schválený seznam přihlášených posádek na třetí díl letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, Rally di Roma Capitale, při kterém se posádky poprvé v letošní sezóně představí na asfaltovém povrchu. Na startu uvidíme i tři české posádky, přestože jich dle původních plánů mělo být mnohem víc.

žádný příspěvek celý článek »

Cais při šotolinovém dvojboji v top ten

foto

12. července 2021 • 12:00

Posádka Yacco ACCR týmu Erik Cais – Jindřiška Žáková absolvovala s vozem Ford Fiesta Rally2 týmu Orsák Rallysport úspěšně obě úvodní soutěže mistrovství Evropy ERC. Na rychlých šotolinových tratích v Polsku a Lotyšsku se dvakrát probojovali do první desítky celkového pořadí a shodně dojeli třetí v ERC – Michelin Talent Factory určené pro talentované juniory.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Poland od Svena Kolluse

foto

8. července 2021 • 14:00

Mistrovství Evropy konečně odstartovalo v polovině června na rychlých šotolinových tratích v okolí Mazurských jezer, kde se uskutečnila Rally Poland. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Jubilejní barumka zveřejnila zvláštní ustanovení

foto

7. července 2021 • 12:05

Necelé dva měsíce zbývají do startu jubilejního 50. ročníku mezinárodní automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín, který se pojede i s diváky v okolí Zlína v termínu 27. – 29. srpna 2021. V těchto dnech schválila Mezinárodní automobilová federace FIA v Paříži základní dokument rally v podobě zvláštních ustanovení včetně časového harmonogramu. Na oficiálním webu soutěže jsou k dispozici všechny potřebné dokumenty.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Nikolay Gryazin opanoval Rally Liepaja

foto

5. července 2021 • 20:00

Pouhé dva týdny po zahajovací soutěži v Polsku se uskuteční druhý díl letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, Rally Liepaja. Tato soutěž se pojede na tradičních rychlých šotolinových tratích v okolí Talsi a Liepaje. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Městská RZ se pojede i při jubilejním ročníku barumky

foto

30. června 2021 • 16:00

Ostrým startem do 50. ročníku Barum Czech Rally Zlín bude již pošestnácté v historii soutěže divácky atraktivní Super rychlostní zkouška v nočních ulicích Zlína. V letošním roce se uskuteční v pozměněné podobě, kterou si vyžádaly stavební práce při opravě křižovatky ulic Vodní a Bartošova. Okruhový test se v itineráři barumky objevil poprvé při pětatřicátém ročníku v roce 2005 a od té doby nechyběl ani jednou!

žádný příspěvek celý článek »

Barumka a město Zlín připravují oslavy výročí

foto

30. června 2021 • 12:00

Mezinárodní automobilová soutěž Barum Czech Rally Zlín a město Zlín patří neodmyslitelně k sobě. Zatímco proslulá evropská rally oslaví v závěru prázdnin společně s diváky jubilejní 50. ročník, Zlín čeká v nadcházejícím roce významné jubileum 700. výročí od své první písemné zmínky.

žádný příspěvek celý článek »

Rufa Motor-Sport Team v TOP 10 na FIA ERC 2021

foto

24. června 2021 • 10:00

Jediný slovenský zástupca v rámci prvého kola seriálu FIA European Rally Championship odchádzal z Rajdu Polski s desiatym miestom absolútneho poradia.

žádný příspěvek celý článek »

toplist