www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2022

Výborný výkon, ale aj sklamanie Jána Miloňa a Jantar Teamu v rámci WRC3

foto

27. října 2022 • 14:00

Podujatie 57. Rally RACC Catalunya 2022 malo rozhodnúť o tom, kto sa postaví na piedestál v rámci seriálu FIA WRC3. Jedným z adeptov bol aj Jan Černý a slovenský Jantar Team.

žádný příspěvek celý článek »

Katalánská rallye: Toyota si pojistila titul mistra světa mezi značkami

foto

25. října 2022 • 09:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team si dojel pro třetí mistrovský titul v letošním světovém rallyovém šampionátu FIA, kdy na rallye ve Španělsku vybojoval titul mezi značkami vítězstvím Sébastiena Ogiera.

žádný příspěvek celý článek »

Ott Tänak končí u Hyundai Motorsport

foto

23. října 2022 • 22:00

Jen pár hodin po skončení Rally Catalunya vydal Ott Tänak na sociálních sítích prohlášení o konci vzájemné spolupráce s továrním týmem Hyundai Motorsport po skončení aktuální sezóny mistrovství světa v automobilových soutěžích, která má na programu ještě jeden závod na v polovině listopadu v Japonsku.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Sébastien Ogier a Yoann Bonato vyhráli Rally Catalunya

foto

23. října 2022 • 19:00

Sébastien Ogier suverénním způsobem vyhrál letošní ročník Rally Catalunya, předposledního dílu letošního mistrovství světa. Zároveň tím získal premiérové vítězství pro svého nového spolujezdce Benjamina Veillase. Totálně upozaděný poslední závod ERC pak vyhrál Yoann Bonato.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Forum8 Rally Japan

foto

18. října 2022 • 10:00

Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na závěrečný podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích, Forum8 Rally Japan, která se snad konečně uskuteční v polovině listopadu. Na rozdíl od nedávné Rally New Zealand je tentokrát startovní pole pestřejší, hlavně v nižších kategoriích.

žádný příspěvek celý článek »

Návrh kalendáře MS 2023 i se soutěží na českém území

foto

6. října 2022 • 14:00

V minulých dnech pronikl na světlo světa předběžný kalendář mistrovství světa v automobilových soutěžích pro nadcházející sezónu 2023. V něm se navyšuje počet závodů na 14 a je mezi nimi i společný podnik německého, rakouského a českého autoklubu, jenž je zatím označován jako Central European Rally. Jak se zdá, v MS v Česku se dočkáme již příští rok alespoň na jeden den.

žádný příspěvek celý článek »

Oliver Solberg nebude pokračovat u Hyundai

foto

6. října 2022 • 13:00

Tovární tým Hyundai dnes oznámil, že se rozhodl neprodloužit smlouvu s Oliverem Solbergem. Švédský jezdec se tak na konci roku ocitá bez angažmá a začíná řešit svou soutěžáckou budoucnost, která již nebude spojena s korejskou automobilkou.

žádný příspěvek celý článek »

Rovanperä z Toyoty je nejmladším mistrem světa

foto

4. října 2022 • 10:00

Kalle Rovanperä se stal historicky nejmladším držitelem mistrovského titulu ve světovém rallyovém šampionátu FIA, a to ve věku pouhých 22 let a jeden den. Tento jezdec týmu Toyota Gazoo Racing World Rally Team si s navigátorem Jonnem Halttunenem pojistili mistrovské tituly vítězství na Rallye Nový Zéland.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Kalle Rovanperä vyhrál na Novém Zélandu a stal se mistrem světa

foto

3. října 2022 • 18:00

Finský mladík Kalle Rovanperä opanoval letošní ročník Repco Rally New Zealand a svým prvenstvím definitivně zpečetil zisk titulu letošního mistra světa v automobilových soutěžích. Ve věku dvaadvaceti let se tak stal nejmladším mistrem světa soutěžácké historie.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Catalunya

foto

27. září 2022 • 17:00

Za necelý měsíc se uskuteční poslední evropský závod mistrovství světa, Rally Catalunya, který se pojede poprvé v historii také jako poslední závod mistrovství Evropy, byť s odděleným polem. Organizátoři dnes zveřejnili seznam přihlášených posádek do světového pole, uzávěrka do ERC je totiž teprve dnes.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota zažila kamenitý víkend na Rallye Akropolis, náskok udržuje

foto

13. září 2022 • 09:00

Tým Toyota Gazoo Racing World Rally zakončil náročný týden na řecké Rallye Akropolis, aniž by dosáhl požadovaných výsledků, nicméně i tak získává důležité body k udržení náskoku v mistrovství světa soutěžních jezdců i značek.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: EKO Acropolis Rally opanoval Hyundai, vítězem Neuville

foto

11. září 2022 • 16:00

Tovární tým Hyundai na řecké EKO Acropolis prorazil letošní smůlu a připsal si kompletní stupně vítězů. Náročný šotolinový závod dokončily všechny tři tovární speciály v pořadí Thierry Neuville - Ott Tänak - Dani Sordo.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Repco Rally New Zealand

foto

7. září 2022 • 13:00

Po dlouhých deseti letech se vrací do kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích podnik na Novém Zélandu, letos nesoucí název Repco Rally New Zealand. Organizátoři v těchto dnech zveřejnili dle očekávání poměrně chudý seznam přihlášených čítající pouhých 23 posádek s vozy s homologací FIA.

žádný příspěvek celý článek »

Belgická Ypres rallye: Toyota Gazoo Racing opět na stupních vítězů

foto

23. srpna 2022 • 12:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing na belgické Ypres rallye vybojoval další pódiový double, když Elfyn Evans o pouhých pět sekund zaostal za vítězem. Esapekka Lappi obsadil třetí místo celkového pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězství ve WRC3 na Ardeca Ypres Rally Belgium pro Černého a Jantar Team

foto

23. srpna 2022 • 10:00

Slovenský Jantar Team společně se soutěžní posádkou Jan Černý – Tom Woodburn a vozidlem Ford Fiesta Rally3 vyhráli v rámci WRC3 Ardeca Ypres Rally Belgium 2022. Devatenáct vítězství z celkových dvaceti rychlostních zkoušek, ale i náskok od druhého v pořadí skoro 11 minut a samozřejmě vítězství ve WRC3. To vše se podařilo posádce slovenského Jantar Teamu, Janovi Černému a jeho spolujezdci Angličanovi Tomovi Woodburnovi.

žádný příspěvek celý článek »

toplist