www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ Evropy 2023

Šotolinová mise vstupuje do závěrečné třetiny

foto

3. července 2023 • 17:00

Zatímco účastníci českého mistrovství se v Hustopečích radovali z každého kilometru stráveného na šotolině, na Filipa Mareše s Radkem Buchou jich na lotyšské Tet Rally Liepaja čekaly necelé dvě stovky. Pro reprezentanty týmu ACCR Entry Engineering se jednalo o druhou část jejich aktuálního šotolinového „trojboje“, který vyvrcholí o druhém červencovém víkendu ve Švédsku.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Vítězství na Tet Rally Liepaja obhájil Martins Sesks

foto

21. června 2023 • 01:00

Martinse Seskse na domácí Rally Liepaja přišlo jako zjevení. O rok později je situace jiná, po vítězství na předchozí Rally Poland nastupoval místní mladík jako největší favorit. A přestože se sešla kvalitnější konkurence oproti loňskému roku, nenechal nikoho na pochybách, kdo je králem lotyšské soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš: Letošní evropa je řežba!

foto

14. června 2023 • 16:00

Závody jako řemen. Asi těžko bychom hledali výstižnější označení pro dosavadní průběh evropského šampionátu v rally (ERC), který po letech útlumu vstal z popela a těší se jezdecké sestavě jako už dlouho ne. Potěšující je, že své zástupce "v první linii" má i Česká republika. Filip Mareš s Radovanem Buchou se zařadili k pravidelným uchazečům o první desítku a na posledních dvou závodech nasbírali první body.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Poland od Svena Kolluse

foto

14. června 2023 • 12:00

Ještě jednou se vrátíme ke třetímu dílu letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, kterou byla tradiční šotolinová soutěž Rally Poland. K našim severním sousedům se do oblasti Mazurských jezer vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus, prostřednictvím jehož snímků si můžete tuto soutěž připomenout.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Tet Rally Liepaja

foto

9. června 2023 • 14:00

Koncem příštího týdne bude pokračovat seriál mistrovství Evropy dalším rychlým šotolinovým podnikem. Tím bude tradiční evropský závod Tet Rally Liepaja, která by se s největší pravděpodobností měla jet v příštím roce jako závod mistrovství světa. Organizátoři dnes zveřejnili seznam přihlášených posádek, který je tentokrát trochu chudší, než je letos zvykem.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Islas Canarias od Svena Kolluse

foto

29. května 2023 • 13:00

Ještě jednou se vrátíme ke druhému dílu letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, kterou byla tradiční asfaltová soutěž Rally Islas Canarias. Na největší ostrov z Kanárského souostroví se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus, prostřednictvím jehož snímků si můžete tuto soutěž připomenout.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Překvapivým vítězem Rally Poland se stal Martins Sesks

foto

22. května 2023 • 22:00

Po velmi krátké pauze pokračuje mistrovství Evropy v automobilových soutěžích. Na posádky nyní čeká trojice rychlých asfaltových podniků, přičemž ten první z nich startuje již dnes. Je jím Rally Poland, která se opět pojede na písečných rychlostních zkouškách v okolí Mazurských jezer. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Poland

foto

17. května 2023 • 16:00

Již na konci tohoto týdne bude pokračovat seriál mistrovství Evropy. Ten nyní zahajuje trojzávodem na rychlých šotolinách. Tím prvním v sérii bude Orlen Rally Poland, který se uskuteční na tradičních tratích v okolí Mazurských jezer. A jak naznačuje seznam přihlášených posádek, bude se nač dívat.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Suverénním vítězem Rally Islas Canarias se stal Yoann Bonato

foto

9. května 2023 • 18:00

Po téměř dvouměsíční přestávce konečně pokračuje také seriál mistrovství Evropy, kterým bude tradiční asfaltová Rally Islas Canarias. Nevhodně poskládané kalendáře MS i ME jsou tentokrát na škodu, i tak ale bude spousta akce k vidění. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Islas Canarias

foto

28. dubna 2023 • 10:00

Po téměř dvouměsíční přestávce konečně pokračuje také seriál mistrovství Evropy, kterým bude tradiční asfaltová Rally Islas Canarias. Nevhodně poskládané kalendáře MS i ME jsou tentokrát na škodu, i tak se na startu představí téměř čtyřicítka vozů kategorie Rally2 včetně dvojice českých posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Serras de Fafe od Svena Kolluse

foto

28. března 2023 • 09:00

Zahajovacím podnikem letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla skoro již tradičně rozblácená šotolinová Rally Serras de Fafe. Na špičkově obsazenou soutěž na východ od města Porto se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus, prostřednictvím jehož snímků si můžete tuto soutěž připomenout.

žádný příspěvek celý článek »

Pirelli se spojuje s českým juniorským mistrem Evropy v rally

foto

27. března 2023 • 10:00

Pirelli a Filip Mareš – to je nové spojení v tuzemském i evropském rally závodění. Světoznámá značka pneumatik chce podpořit nadějného jezdce v jeho plánu posunout se sportovně na co nejvyšší příčky v závodech rally. Smlouva je podepsána do konce roku s očekávaným prodloužením i do další sezóny.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Serras de Fafe od Vandraq Studia

foto

24. března 2023 • 16:00

Zahajovacím podnikem letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla skoro již tradičně rozblácená šotolinová Rally Serras de Fafe. Na špičkově obsazenou soutěž na východ od města Porto se vydali i naši kolegové z Vandraq Studia, prostřednictvím jejichž snímků si můžete tuto soutěž připomenout.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Vítězem Rally Serras de Fafe se štěstím Hayden Paddon

foto

16. března 2023 • 12:00

Vítězem zahajovacího podniku letošního mistrovství Evropy, kterým byla portugalská Rally Serras de Fafe, se stal novozélandský jezdec Hayden Paddon, který tak úspěšně zahájil svou kampaň za titulem mistra Evropy. Vítězství mu ale tak trochu spadlo do klína, když do té doby překvapivě vedoucí Fin Mikko Heikkilä dostal na poslední zkoušce defekt.

žádný příspěvek celý článek »

Hankook dodavatelem pneumatik do ERC a Junior ERC

foto

16. března 2023 • 10:00

Výrobce pneumatik Hankook se od sezony 2023 stává výhradním dodavatelem pneumatik pro seriál mistrovství Evropy juniorů FIA Junior ERC a také čtvrtým oficiálně potvrzeným dodavatelem pneumatik pro prioritní jezdce FIA ERC.

žádný příspěvek celý článek »

toplist