www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa

SOUHRN: Vítězem Rally Sweden se stal Esapekka Lappi

foto

18. února 2024 • 17:00

Finský jezdec Esapekka Lappi se stal vítězem letošní Rally Sweden, druhého podniku letošního kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích. Díky nesmyslnému bodovacímu systému si však ze Švédska odváží nejvíce bodů v soutěži celkově druhý Elfyn Evans. Na stupně vítězů je pak překvapivě doprovodil Adrien Fourmaux.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Černý poprvé na mistrovství světa ve Švédsku

foto

12. února 2024 • 15:00

Jan Černý se spolujezdcem Ondrou Krajčou čeká následující víkend letošní druhý start v mistrovství světa. Po vítězství v šampionátu WRC3 na úvodní Rallye Monte-Carlo míří tentokrát na sever Švédska. Tam na soutěžící čekají specifické zimní podmínky, kdy se jezdí na sněhu a ledu na úzkých pneumatikách s hroty. Jediná čistě zimní soutěž v mistrovství světa tak vyžaduje jiný způsob jízdy a také hodně zkušeností.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Kohn s Tomem Woodburnem nebudou ve Švédsku chybět

foto

11. února 2024 • 16:00

V loňském roce se Filip Kohn ve světě rozkoukával. Startoval na šesti podnicích mistrovství světa a v nich si připsal jedno vítězství a jedno třetí místo v šampionátu WRC3. Na konci roku obsadil ve WRC3 5. místo se ziskem 50 bodů. Letos chce dvacetiletý jezdec pomýšlet výš, i když původní plány musel trochu pozměnit.

žádný příspěvek celý článek »

Dotazník od FIA na fanoušky ohledně budoucnosti WRC

foto

8. února 2024 • 20:00

Mezinárodní automobilová federace FIA konečně pochopila, že je potřeba něco udělat s automobilovými soutěžemi i jejich výkladní skříní v podobě WRC. I proto se rozhodla sestavit dotazník pro fanoušky i jiné příznivce rally, ve kterém se mohou vyjádřit k současnému stavu i jak by si představovali budoucnost.

příspěvků: 2 celý článek »

Jan Černý začal sezónu MS vítězstvím na Rallye Monte Carlo

foto

31. ledna 2024 • 19:00

Vítězstvím v šampionátu WRC3 i ve třídě RC3 načala posádka Jan Černý – Ondřej Krajča s vozem Ford Fiesta Rally3 letošní sezónu mistrovství světa. K triumfu ale vedla dlouhá a trnitá cesta. Vše začalo slavnostním startem v samotném Monaku.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Monte Carlo od Dalibora Benycha

foto

31. ledna 2024 • 11:00

Tradičním zahajovacím podnikem kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích byla ve druhé polovině ledna legendární Rallye Monte Carlo. Na soutěži, jež své centrum letos přesunula do města Gap, bohužel nepanovala příliš zimní atmosféra, spíš jarní. Průběh soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Monte-Carlo: Dvě místa na stupních vítězů pro Toyota Gazoo Racing

foto

30. ledna 2024 • 19:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team zahájil sezónu světového rallyového šampionátu WRC FIA 2024 dvěma místy na stupních vítězů. Sébastien Ogier si na Rallye Monte-Carlo dojel pro druhé místo, Elfyn Evans pro třetí.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Vítězem Rallye Monte Carlo se po neuvěřitelné bitvě stal Thierry Neuville

foto

28. ledna 2024 • 15:30

Vítězem první soutěže letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích, legendární Rallye Monte Carlo, se stal po nervydrásajícím souboji se Sébastienem Ogierem a Elfynem Evansem belgický jezdec Hyundaie Thierry Neuville, který tak navázal na své prvenství z roku 2020.

žádný příspěvek celý článek »

Před 30 lety Škoda Favorit počtrvté za sebou zvítězila v Rally Monte Carlo

foto

26. ledna 2024 • 09:30

Značka Škoda má k motorsportu blízko již od svých počátků a její historie je lemována výraznými úspěchy a heroickými výkony. Doslova zlatým písmem psaly svou část posádky vozů Škoda Favorit. Postupná technická evoluce tohoto vozu v kombinaci s nadšením a mistrovskými výkony řidičů i navigátorů přinesly v roce 1994 týmu Škoda Motorsport historicky druhou trofej v šampionátu FIA.

příspěvků: 1 celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Sweden

foto

19. ledna 2024 • 13:00

Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na druhý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Sweden, jenž se pojede v okolí Umeå v polovině února. Do seriálu se vrací úřadující světový šampion Kalle Rovanperä, za zmínku také stojí rekordní počet přihlášených juniorských posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Rekordní seznam přihlášených do JWRC

foto

18. ledna 2024 • 19:00

Rekordních 19 jezdců se přihlásilo do letošního juniorského světového šampionátu. Ten se i tentokrát pojede s vozy Ford Fiesta Rally3 připravovaných polskou filiálkou M-Sportu na pěti soutěžích mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Černý se vrací do mistrovství světa

foto

18. ledna 2024 • 16:00

V sezóně 2022 bojoval o titul v šampionátu WRC3 až do poslední zkoušky závěrečné soutěže a jen vteřiny ho nakonec dělily od zisku titulu. Letos by tyto zkušenosti rád zúročil a chtěl by bojovat o titul v šampionátu WRC s vlastním vozem Ford Fiesta Rally3.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rallye Monte Carlo

foto

8. ledna 2024 • 13:00

Dnes byl konečně zveřejněn toužebně očekávaný seznam přihlášených posádek na zahajovací soutěž letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích, kterou je i tento rok jeden z nejlegendárnějších závodů - slavná Rallye Monte Carlo. Na startu uvidíme i jednu českou posádku.

žádný příspěvek celý článek »

toplist