www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa

Filip Kohn na Croatia rally na bedně ve WRC3

foto

26. dubna 2024 • 18:45

Dvě vyhrané erzety a několik dalších umístění „na bedně“ na jednotlivých rychlostních zkouškách si připsal na své triko Filip Kohn. Spolu s Tomem Woodburnem startovali na Croatia rally, odkud si odvezli skvělé 3. místo v kategorii WRC3.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Croatia Rally od Dalibora Benycha

foto

23. dubna 2024 • 15:00

Jedním z nejbližších závodů mistrovství světa v automobilových soutěžích je pro české fanoušky chorvatská Croatia Rally, která se tradičně jezdívá na jaře. I letos tento asfaltový povrch přinesl spoustu pěkných soubojů a přestože se na trati objevila jediná česká posádka, českých vlajek bylo podél trati hodně. Průběh soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

SOURHN: Vítězem Croatia Rally se stal Sébastien Ogier

foto

21. dubna 2024 • 23:00

Po exotické Safari a téměř měsíční pauze se seriál mistrovství světa v automobilových soutěžích vrací zpět do Evropy a na asfaltový povrch, když se odjede další ročník Croatia Rally, jenž má letos sídlo ve městě Jablanovec. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Vodafone Rally de Portugal

foto

18. dubna 2024 • 08:55

V těchto dnech byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na Vodafone Rally de Portugal, pátý podnik letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, který se uskuteční na tradičních šotolinových rychlostních zkouškách v okolí Arganilu a Fafe o druhém květnovém víkendu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze Safari Rally Kenya od Svena Kolluse

foto

11. dubna 2024 • 09:00

Safari Rally Kenya patřívá díky exotické přírodě k nejspecifičtějším závodům zařazeným do kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích. Nejinak tomu bylo i letos, kdy se soutěž uskutečnila jako třetí díl v netradičním březnovém termínu. Průběh tohoto podniku si můžete připomenout prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního kolegy Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Ceremoniální start opět v Praze, speciální zkouška v Chuchli a etapy na Šumavě. Lístky na Středoevropskou rally jsou již v prodeji.

foto

5. dubna 2024 • 10:00

Shakedown a ceremoniální start v Praze, superspeciální rychlostní zkouška opět na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli a etapy znovu na Šumavě a v Jižních Čechách. Druhý ročník Středoevropské rally (CER) se pojede jako předposlední díl letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích od 17. do 20. října opět v České republice, Německu a Rakousku.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota si již počtvrté za sebou doletěla pro vítězství na Safari

foto

4. dubna 2024 • 10:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team již počtvrté za sebou zvítězil na Rallye Safari v Keni. Náročnému africkému podniku dominoval Kalle Rovanperä na prvním místě, zatímco druhé místo obsadil Takamoto Katsuta z téhož týmu.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Croatia Rally

foto

3. dubna 2024 • 12:00

Mistrovství světa v automobilových soutěžích opět v dubnu zavítá do Chorvatska, kde se uskuteční asfaltová Croatia Rally, která tentokrát nalezla své centrum v obci Jablanovac nedaleko Záhřebu. V minulých dnech organizátoři zveřejnili seznam přihlášených posádek, který je tentokrát chudší na české dvojice.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Toyota opět opanovala Safari Rally Kenya, vítězem Rovanperä

foto

31. března 2024 • 20:00

Tým Toyota opětovně opanoval Safari Rally Kenya, přestože jeho dominance nebyla tak suverénní, jako v loňském roce, kdy její jezdci obsadili první čtyři příčky. Suverénní vítězství si tentokrát připsal Kalle Rovanperä před Takamoto Katsutou, na třetí příčce dojel Adrien Fourmaux.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Fabia RS Rally2: vývoj pokračuje

foto

21. března 2024 • 08:00

Škoda Fabia RS Rally2 získala homologaci Mezinárodní automobilové federace (FIA) 1. září 2022. Zatímco vývoj hlavních komponentů vozu je od tohoto data zmrazen, na technických detailech je možné stále pracovat. Vývojový tým Škoda Motorsport proto vůz Škoda Fabia RS Rally2 dále vylepšuje, takže zákazníci získají ještě konkurenceschopnější a spolehlivější vůz.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Safari Rally Kenya

foto

4. března 2024 • 16:15

Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na třetí díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Safari Rally Kenya, který se uskuteční již koncem tohoto měsíce. Seznam je ještě bídnější jak vloni, obsahuje pouze 29 posádek, z toho devět se speciály kategorie Rally1.

žádný příspěvek celý článek »

Zásadní změny v mistrovství světa v rally již od příštího roku

foto

28. února 2024 • 21:30

Světová rada motorsportu FIA má za sebou klíčové jednání, na kterém byly odhlasovány změny týkající se mimo jiné nejbližší budoucnosti mistrovství světa v rally. Ty vzešly z několikaměsíční diskuze expertních skupin FIA s účastníky seriálu a vynechán nebyl ani názor široké veřejnosti.

žádný příspěvek celý článek »

Švédská houpačka pro Filipa Kohna a Toma Woodburna

foto

26. února 2024 • 16:00

Dvacetiletý Filip Kohn má za sebou první letošní start, který se odehrál na rychlostních zkouškách Švédské rally. V průběhu závodu se posádka Kohn – Woodburn potýkala s technickými problémy, přesto dokázala zajet několik velmi dobrých časů. V cíli z toho bylo 11. místo ve WRC3, ale mladou posádku těší dvě vyhrané zkoušky a další dva časy „na bedně“.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota zakončila Švédskou rallye solidní jízdou ve sněhu

foto

20. února 2024 • 13:00

Toyota Gazoo Racing World Rally Team zakončil náročnou Švédskou rallye vysokým bodovým ziskem Elfyna Evanse, který po celý poslední den tohoto podniku udával tempo a vybojoval druhé místo celkového pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněna zvláštní ustanovení na Croatia Rally

foto

19. února 2024 • 19:00

Dnes byla zveřejněna zvláštní ustanovení na Croatia Rally, čtvrtý díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, který se pojede ve druhé polovině dubna, tedy ve stejném termínu, jako Rallye Šumava Klatovy. Chorvatský závod, jenž bývá oblibenou destinací českých fanoušků, si připravil na letošní rok několik změn.

žádný příspěvek celý článek »

toplist