www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. července 2024, Svátek má Věroslav, zítra Viktor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa

Rallye Lotyšsko: Rovanperä a Ogier opět vybojovali první dvě místa pro Toyotu

foto

23. července 2024 • 17:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team již podruhé za sebou obsadil dvě nejvyšší příčky na stupních vítězů poté, co Kalle Rovanperä s přehledem překonal všechny soupeře. Druhým nejlepším v premiérovém lotyšském podniku světového rallyového šampionátu FIA byl Sébastien Ogier z téhož týmu.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Kalle Rovanperä suverénním vítězem Tet Rally Latvia

foto

21. července 2024 • 15:00

Suverénním vítězem letošního ročníku Tet Rally Latvia premiérově zařazeného do kalendáře mistrovství světa se stal finský jezdec Kalle Rovanperä. Stupně vítězů málem obsadili samí nepravidelní účastníci seriálu, druhého Ogiera totiž dlouhou dobu doplňoval domácí Martins Sesks. Až jeho technické problémy na závěrečné zkoušce vynesly na podium Otta Tänaka.

žádný příspěvek celý článek »

Chorvatsko v příštím roce v kalendáři MS v rally nebude

foto

19. července 2024 • 17:30

Rally Croatia je jedním z podniků, který měl 'štěstí' v podobě coronavirové pandemie, která jim, společně se štědrou finanční a politickou podporou pomohla do kalendáře mistrovství světa. Dnes organizátoři oficiálně oznámili, že je v kalendáři pro nadcházející sezónu MS v rally neuvidíme.

žádný příspěvek celý článek »

Zažijte Středoevropskou rally s komfortem VIP vstupenky

foto

17. července 2024 • 20:00

Jedinečný zážitek z mistrovství světa v rally plný adrenalinu v komfortním zázemí s exkluzivním výhledem nabízí VIP vstupenky, které připravili organizátoři Středoevropské rally. Dvanáctý podnik světového šampionátu v automobilových soutěžích 2024 se uskuteční podruhé v historii na území Česka, Německa a Rakouska od 17. do 20. října.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Secto Rally Finland

foto

5. července 2024 • 15:15

Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na srpnový díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, Secto Rally Finland. Letos jeden z nejlepších seznamů přihlášených čítá celých deset speciálů kategorie Rally1, premiéru za volantem Toyoty GR Yaris Rally1 Hybrid si odbude Sami Pajari.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Orlen Rally Poland od Jörga Ullmanna

foto

4. července 2024 • 15:00

Po několika letech a na dlouho nejspíš naposled se do kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích vrátila Orlen Rally Poland. Na rychlé šotolinové rychlostní zkoušky v okolí Mazurských jezer vyrazil i náš stálý redakční spolupracovník Jörg Ullmann, prostřednictvím jehož snímků si můžete letošní ročník připomenout.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown Středoevropské rally bude v Praze v okolí Točné

foto

2. července 2024 • 13:00

Na jižním okraji Prahy, na silnicích v okolí Točné, se pojede shakedown Středoevropské rally, dvanáctého dějství letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích. Druhý ročník soutěže se koná od 17. do 20. října na tratích v Česku, Rakousku a Německu a slibuje spektakulární souboje nejlepších pilotů planety. Trasy jsou připravené, v Čechách se pojedou také speciální test ve Velké Chuchli a rychlostní zkoušky Klatovy, Strašín a Šumavské Hoštice.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Polsko: Skvělý Rovanperä vybojoval s Toyotou vítězství i bez přípravy

foto

1. července 2024 • 15:00

Kalle Rovanperä i přes své pozdní povolání do akce dosáhl pozoruhodného vítězství v podniku Rallye Polsko, kde si tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team díky Elfynu Evansovi připsal na konto první dvě místa.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Kalle Rovanperä do Polska přijel, viděl a vyhrál

foto

30. června 2024 • 19:00

Po dlouhých sedmi letech se na jeden rok vrací do kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích Orlen Rally Poland, jenž nabídne tradiční rychlé šotolinové tratě v prostředí Mazurských jezer. Jestli se pořadatelům podaří udržet diváky pod kontrolou stejně jako průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Italia Sardegna od Svena Kolluse

foto

26. června 2024 • 21:00

Již zítra odstartuje další díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, Orlen Rally Poland. Pro navození té správné atmosféry se ještě jednou vrátíme k dosud poslednímu odjetému podniku - Rally Italia Sardegna, který si můžeme připomenout prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního kolegy Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Středoevropská rally hledá dobrovolníky také na pražské a šumavské rychlostní zkoušky

foto

26. června 2024 • 14:00

Zažít vrcholnou světovou motoristickou událost na českém území z absolutní blízkosti a podílet se na její organizaci. To nabízejí pořadatelé Středoevropské rally, předposledního letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích, kteří hledají dobrovolníky z řad fanoušků. Potřebují primárně nováčky, kteří při loňském premiérovém ročníku rally ještě nepomáhali.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Tet Rally Latvia

foto

25. června 2024 • 15:00

Premiéra lotyšského závodu v mistrovství světa v automobilových soutěžích se nezadržitelně blíží. Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na Tet Rally Latvia, jenž se uskuteční na rychlostních zkouškách pokrývající skoro polovinu Lotyšska o třetím červencovém víkendu.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněn Rally guide na Central European Rally

foto

24. června 2024 • 21:30

Dnes byl zveřejněn Rally guide na Central European Rally, jenž bude i v letošní sezóně zařazena do kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích jako předposlední podnik a opětovně se pojede na rychlostních zkouškách v České republice, Rakousku a Německu. Nejvýznamnější změnou je přesun shakedownu do České republiky a centrum soutěže do Bad Griesbachu.

žádný příspěvek celý článek »

Sami Pajari s Yarisem Rally1 místo Lotyšska ve Finsku

foto

24. června 2024 • 14:00

Není to ani měsíc, kdy byl oznámen start Sami Pajariho s vozem Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid na TET Rally Latvia. Nyní se situace mění, premiéru s tímto speciálem si odbude až na domácí Secto Rally Finland. Místo něj se za volantem čtvrtého Yarisu představí Sébastien Ogier.

žádný příspěvek celý článek »

Další novou soutěží v mistrovství světa je Paraguay

foto

23. června 2024 • 11:00

Včera večer byl v Asunciónu u příležitosti třetího podniku paraguayského šampionátu, Petrobras Rally Transchaco, oznámen podpis smlouvy ohledně zařazení soutěže v této jihoamerické zemi do kalendáře mistrovství světa. Poprvé se posádky do Paraguaye vydají již v nadcházejícím roce 2025.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist