www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally

Pech s Uhlem odstartují sezónu na domácí Šumavě

foto

18. dubna 2024 • 08:50

EuroOil team s posádkou Václav Pech jun. - Petr Uhel a s vozem Ford Focus WRC samozřejmě nemohou chybět o nadcházejícím víkendu na startu 58. ročníku nejstarší tuzemské automobilové soutěže Rallye Šumava v Klatovech.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot Rally Cup CZ zahájí v Klatovech už osmou sezónu

foto

18. dubna 2024 • 08:00

Populární seriál Peugeot Rally Cup CZ odstartuje na 58. ročníku Rallye Šumava Klatovy už osmou závodní sezónu. Početní převahu stále nabírají nové vozy Peugeot 208 Rally4, i když do cupu se mohou přihlásit i posádky s původní „erdvojkou.“ Peugeot RallyCup je vypsán na všech šesti podnicích Autoklub MČR v rally, české účastníky doplní opět několik zahraničních posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Auto podporuje v české rally 5 dealerských týmů

foto

17. dubna 2024 • 22:00

Mistrovství ČR v automobilových soutěžích 2024 startuje o víkendu 58. ročníkem Rallye Šumava Klatovy. České zastoupení automobilky Škoda Auto bude opět u toho prostřednictvím svých dealerských týmů, čímž navazuje na úspěšnou spolupráci z předchozích let. Jako oficiální reprezentanti vybraných partnerů značky Škoda Auto vstoupí do letošní sezony jezdci Jan Kopecký, Dominik Stříteský, Adam Březík, Věroslav Cvrček a Erik Cais, všichni se speciály Škoda Fabia RS Rally2.

žádný příspěvek celý článek »

Termín za dveřmi!

foto

8. dubna 2024 • 11:00

Už jen pár hodin nás dělí od uzávěrky přihlášek na Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Klatovy a je už taktéž jasné, že účast bude i letos skutečně skvělá. Soutěže se pojedou v dnech 19. – 21. 4. 2024 a účastníky každé z nich čeká přes 140 kilometrů rychlostních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Hankook Drivers Rally Trophy 2024 startuje

foto

5. dubna 2024 • 09:00

Společně s novou rallyovou sezonou o nastávajícím víkendu začne na Valašské rally i další ročník Hankook Drivers Rally Trophy, který je vypsán pro jezdce startující na závodních pneumatikách značky Hankook. Do letošního poháru se jezdci již mohou přihlašovat a získat tak závodní pneumatiky Hankook za zvýhodněnou cenu.

žádný příspěvek celý článek »

Už potřetí odstartuje Bohemia Veteran Mladá Boleslav

foto

3. dubna 2024 • 11:00

Týden před Bohemia Rally Mladá Boleslav, v sobotu 6. července, již potřetí odstartuje Bohemia Veteran Mladá Boleslav. Přihlášení zájemci se budou do devíti hodin prezentovat, aby o půl hodiny později odstartovala první posádka na trať soutěže dlouhé sto devadesát kilometrů.

žádný příspěvek celý článek »

Staňte se pořadateli Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024

foto

24. března 2024 • 12:40

I Vy můžete být součástí slavné rally s dlouholetou tradicí. Stačí pouze zájem a vyplnění formuláře v odkazu. Pokud jste velcí fandové motorsportu, rozšiřte naše řady.

žádný příspěvek celý článek »

Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024 nabízí slevu na startovném

foto

12. března 2024 • 08:00

Více jak čtyři měsíce před startem již zná Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024 přibližný časový harmonogram a ředitelství nyní nabízí posádkám slevu na startovném pro přihlášení do letošního ročníku.

žádný příspěvek celý článek »

Ambasadorem barumky se stal Daniel Polášek

foto

9. března 2024 • 16:00

Pořadatelé evropské automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín jmenovali pro letošní rok nového ambasadora. Stal se jím mladý talentovaný jezdec Daniel Polášek, který v roli oficiálního vyslance bude šířit věhlas zlínské rally po soutěžích FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC).

žádný příspěvek celý článek »

Budil s Vejvodou opět předvedou své BMW v Evropě

foto

4. března 2024 • 14:00

Třetí příčka v loňském evropském šampionátu rally historických vozů byla velmi cenným úspěchem pro Stanislava Budila a Petra Vejvodu, kteří už několik let usedají do BMW 2002 TI. V sezóně 2024 plánují nabyté zkušenosti zužitkovat a opět se na evropské tratě vrátí.

žádný příspěvek celý článek »

Šumava s Vltavou proběhnou v tradičním termínu

foto

26. února 2024 • 15:00

Náročný rok 2023 zvládli členové PAMK Klatovy se ctí a nyní už se pilně připravují na nové ročníky Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Klatovy. Ty budou mít osvědčený formát a uskuteční se o víkendu 19. – 21. 4. 2024.

žádný příspěvek celý článek »

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

foto

26. února 2024 • 12:00

Když na přelomu března a dubna loňského roku Valašské rally ValMez otevírala sezónu FIA European Rally Trophy, málokdo tomu věnoval větší pozornost. Nakonec na konci oslavili René Dohnal s Romanem Švecem titul celkových šampiónů European Rally Trophy.

žádný příspěvek celý článek »

Okénko do historie - 1. ročník Rallye Škoda 1974

foto

19. února 2024 • 12:00

U příležitosti Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024 proběhnou oslavy 50 let rally ve městě automobilů. Proto je vhodná příležitost vrátit se k úplnému začátku této populární rally. Po velkých a náročných přípravách se v červnu roku 1974 uskutečnil první ročník Rallye Škoda. A stalo se tak u příležitosti dvou významných jubilejí.

žádný příspěvek celý článek »

Dominik Stříteský: Honzu jsme porazili jednou a chci to zkoušet znovu

foto

15. února 2024 • 19:10

Loňská sezona je v dosavadní kariéře Dominika Stříteského ta nejpovedenější. Na konci roku při slavnostním vyhlášení si došel společně s Jirkou Hovorkou pro pohár určený vícemistru ČR v rally. V průběhu sezony si Dominik vyzkoušel oba „póly“ rally, kdy v Krumlově dal sedm a půl krát panna – orel a na Bohemce si vychutnal slastný pocit vítězství.

žádný příspěvek celý článek »

Michal Kolář: Do nové sezony s novým vozem

foto

6. února 2024 • 20:15

Michal Kolář brázdí české tratě již několikátou sezónu za volantem vozu Opel Adam Cup. I v nadcházejícím roce plánuje zůstat na rychlostních zkouškách v České republice, připravuje však změnu vozového parku.

žádný příspěvek celý článek »

toplist