www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2009

ELPA Rally po ceremoniálním startu

foto

25. září 2009 • 21:07

Před zraky stovek diváků dnes ve večerních hodinách odstartovalo 32 posádek do letošní ELPA Rally, devátého dílu seriálu mistrovství Evropy. Zítra na soutěžní dvojice čeká čest rychlostních zkoušek o celkové délce 127 kilometrů, oproti původním plánům bude RZ 1/4 New Drssohori zkrácena od cíle o 1.4 km. První vůz vyjede ze servisu v 8:00 místního času.

žádný příspěvek celý článek »

Fotografie z řeckého shakedownu od Františka Duška

foto

25. září 2009 • 11:25

Včera se v okolí řeckého města Itea uskutečnil shakedown před startem dalšího dílu letošního mistrovství Evropy. ELPA Rally sice nenabízí široké jezdecké pole, přesto bude důležitou součástí boje o celkové evropské zlato, když do Řecka na poslední chvíli přijel i Giandomenico Baso s továrním fiatem. Fotografie z první akce na řecké šotolině pocházejí od našeho spolupracovníka Františka Duška.

žádný příspěvek celý článek »

ELPA Rally po shakedownu

foto

24. září 2009 • 20:30

Shakedown 33. ELPA Rally, dalšího podniku seriálu mistrovství Evropy, se uskutečnil dnes na 5.52 kilometry dlouhém úseku. Nejrychlejší čas zajel aktuální lídr šampionátu, Polák Michal Solowow (3:06.8), následovaný továrním jezdcem Abarthu Giandomenicem Bassem (3:10.3) a dalším Italem Corrado Fontana (3:24.9).

příspěvků: 1 celý článek »

Seznam přihlášených na Rally Elpa

foto

17. září 2009 • 12:30

V krátkém časovém sledu po Rallye Sanremo zveřejnili svůj seznam přihlášených také pořadatelé evropské Elpy. Kromě již dříve avizované účasti Giandomenica Bassa se na startu objeví i dvojice českých posádek Antonín Tlusťák - Jan Černý, přičemž druhý jmenovaný zkusí štěstí s místním speciálem MG ZR 160 ve třídě A7.

žádný příspěvek celý článek »

Juho Hänninen: Na Jana bude vyvíjen tlak

foto

7. srpna 2009 • 21:15

Juho Hänninen, pilot týmu Škoda Motorsport, cítí, že jeho kolega Jan Kopecký bude na domácí Barum Czech Rally Zlín pod velkým tlakem. Průběžně druhý muž šampionátu IRC, který ztrácí i přes absenci na posledním podniku série na vedoucího Krise Meeka pouhých pět bodů, je považován za jednoho z největších favoritů následující soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Bulgaria skončila tragédií

foto

19. července 2009 • 08:25

Pátý podnik letošního evropského šampionátu, Rally Bulgaria, skončil tragicky. Na úvodní rychlostní zkoušce druhé etapy těžce havarovala švýcarsko-italská posádka Brian Lavio - Flavio Guglielmini. Spolujezdec zahynul na místě, pilot byl převezen do nemocnice.

příspěvků: 2 celý článek »

Onboard Jana Černého ze shakedownu Rally Bulgaria

foto

18. července 2009 • 01:55

Ještě jednou se vrátíme ke včerejšímu shakedownu na Rally Bulgaria. Jak to vypadalo na necelé tři kilometry dlouhém úseku pětadvacet kilometrů na východ od Borovce si můžete prohlédnout na onboard videu ze třetího průjezdu posádky Jan Černý-Pavel Kohout.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu a startu Rally Bulgaria

foto

18. července 2009 • 01:00

Včerejším dopoledním shakedownem a večerním slavnostním startem započala své letošní účinkování Rally Bulgaria. Jak to vypadalo na úseku nedaleko Dolné Banye i přímo v centru soutěže v Borovci si můžete prohlédnout na fotografiích, jejichž autorem je Andreas Apostolidis ze spřáteleného řeckého webu r40.gr.

žádný příspěvek celý článek »

Giandomenico Basso vyhrál shakedown Rally Bulgaria

foto

17. července 2009 • 19:00

Shakedown na letošní Rally Bulgaria se stal kořistí továrního jezdce Fiatu Giandomenica Bassa. Ten zvládl necelé tři kilometry dlouhý úsek nejrychleji i se 'soukromým' Puntem z týmu D'Ambra. Na stupně vítězů jej doprovodili Luca Betti a Michal Solowow.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Bulgaria ON LINE

foto

17. července 2009 • 18:00

V pátek ve 21:30 odstartuje slavnostním startem další díl letošního evropského šampionátu, Rally Bulgaria. Na startu se objeví i trojice českých posádek Antonín Tlusťák, Jan Černý a Miroslav Jakeš. Jak se jim i ostatním bude dařit na zkouškách na úpatí pohoří Rila můžete sledovat společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Video z Belgium Ypres Westhoek Rally

foto

16. července 2009 • 10:00

Těsně před startem Rally Bulgaria se ještě vrátíme k předchozímu podniku mistrovství Evropy, kterým byla Belgium Ypres Westhoek Rally. Ještě jednou si můžeme připomenout tuto náročnou asfaltovou soutěž na videu v HD kvalitě, jehož autorem je náš stálý redakční spolupracovník Cricket.

žádný příspěvek celý článek »

Todor Slavov odhalil nový design

foto

15. července 2009 • 14:00

Jeden z uchazečů o letošní titul ve dvoukolkách v rámci mistrovství Evropy, Bulhar Todor Slavov, představí u příležitosti jubilejního čtyřicátého ročníku nejvýznamnější domáší soutěže zbrusu nové zbarvení svého soutěžního vozu.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Rally Bulgaria

foto

7. července 2009 • 19:00

Již koncem příštího týdne se pojede další díl letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, Rally Bulgaria. Startovní pole této kandidátské soutěže na mistrovství světa nevybočuje z evropského standardu, žádné větší překvapení se nekoná.

žádný příspěvek celý článek »

Video z Croatia Delta Rally (HD kvalita)

foto

12. června 2009 • 07:00

Evropský šampionát zavítal svým třetím dílem na tradičně hodně zrádné chorvatské cesty v okolí hlavního města Záhřebu. Letos navíc vše znásobilo počasí, takže se bylo při Croatia Delta Rally nač dívat. To ostatně můžete posoudit i s rozsáhlého videa v HD kvalitě, jehož autorem je náš stálý redakční spolupracovník Cricket.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Croatia Delta Rally

foto

5. června 2009 • 03:00

O uplynulém víkendu se v okolí hlavního chorvatského města Záhřebu uskutečnil třetí díl letošního mistrovství Evropy, Croatia Delta Rally. Po včerejším komentáři se dnes objevuje velice rozsáhlá fotogalerie z tohoto podniku od několika různých autorů.

žádný příspěvek celý článek »

toplist