www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2012

Černý s Kohoutem mistry Evropy

foto

1. října 2012 • 09:00

V oblasti Mazurských jezer, asi 230 kilometrů severně od Varšavy, se dnes skončila soutěž FIA mistrovství Evropy v rally s názvem 69. Rajd Polski. Právě na této soutěži se rozhodovalo o titulu mistrů Evropy v rally vozů s pohonem jen jedné nápravy.

žádný příspěvek celý článek »

Rajd Polski 2012 pro Lappiho

foto

30. září 2012 • 18:00

Škoda Motorsport si připsuje další vyhranou soutěž letošního mistrovství i přesto, že nenasadila svého obvyklého jezdce Juha Hänninena. O triumf se postaral letošní mistr Finska Esapekka Lappi, který od českého týmu dostal šanci předvést se v továrně připraveném voze.

žádný příspěvek celý článek »

Lappi vyhrál kvalifikační zkoušku Rajdu Polski

foto

28. září 2012 • 17:50

Mladá finská akvizice Škody Motorsport vyhrála dnešní kvalifikační zkoušku na Rajd Polski, další díl seriálu mistrovství Evropy. Zkouška se konala na známém závodišti v Mikolajkách a rozhodla o startovním pořadí do zítřejší první etapy.

žádný příspěvek celý článek »

Dzień dobry, Czarny - Kogut !

foto

24. září 2012 • 19:30

Honza Černý s Pavlem Kohoutem mají v předstihu splněný plán v České republice, kde ještě před poslední soutěží MMČR jsou jasnými mistry v kategorii dvoukolek, vítězi třídy 5, ale také vítězi Citroën Racing Trophy. Ve hře je ale stále ještě lákavý evropský mistrovský titul.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rajd Polski

foto

24. září 2012 • 12:20

Celkem zajímavou, byť hodně zvláštně poskládanou sestavu nabízí dnes zveřejněný seznam přihlášených posádek na jeden z mála šotolinových závodů mistrovství Evropy, Rajd Polski, který se pojede v okolí Mikolajek již koncem tohoto týdne.

žádný příspěvek celý článek »

Esapekka Lappi startuje v Polsku s týmem Škoda Motorsport

foto

24. září 2012 • 12:05

Tovární tým Škoda Motorsport otestuje na nadcházející polské rally letošního finského rallyového mistra Esapekku Lappiho (21). Ten spolu se spolujezdcem Jannem Fermem (32) usedne poprvé do továrního vozu ŠKODA Fabia Super 2000.

žádný příspěvek celý článek »

Vyjádření Antonína Tlusťáka k nehodě na Rally Príncipe de Asturias

foto

15. září 2012 • 21:10

Na osmém rychlostním testu Rally Príncipe de Asturias, soutěže mistrovství Evropy v automobilových rally, došlo k mimořádné události spojené s českou posádkou Antonín Tlusťák - Jan Škaloud na Škodě Fabii Super 2000. Soutěž byla následně pořadatelem z bezpečnostních důvodů předčasně ukončena. Přinášíme oficiální vyjádření Antonína Tlusťáka k celé události.

žádný příspěvek celý článek »

Pilot vozu Škoda je již mistrem Evropy 2012

foto

14. září 2012 • 11:10

Dvě soutěže před koncem získala tovární posádka týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen/Mikko Markkula letošní evropský titul. Na polské rally proto Škoda otestuje za volantem továrního vozu Fabia Super 2000 nového nadějného pilota – letošního finského rallyového mistra Esapekku Lappiho.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rallye Príncipe de Asturias

foto

6. září 2012 • 09:00

Pouhé dva týdny po zlínské Barumce pokračuje seriál mistrovství Evropy na Pyrenejském poloostrově. Seznam přihlášených posádek na Rallye Príncipe de Asturias je v rámci evropského pole žalostný, většina domácích hvězd startuje, hlavně kvůli povoleným technickým úpravám, v národním poli.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rali Vinho da Madeira od společnosti TIFF

foto

9. srpna 2012 • 10:00

Doposud posledním odjetým podnikem mistrovství Evropy byla tradiční Rali Vinho da Madeira. Na akci se vydali i fotografové Joao M. Faria a Tiago Sousa, prostřednictvím jejichž společnosti TIFF si dnes můžete prohlédnout snímky z tohoto závodu.

žádný příspěvek celý článek »

Statečný výkon Hänninena s Markkulou na Rally Madeira

foto

30. července 2012 • 09:25

Rally Madeira, sedmý podnik evropského šampionátu, přinesla notnou dávku zklamání pro jeho vedoucí posádku Juho Hänninena s Mikko Markkulou. I když finští piloti týmu Škoda Motorsport dlouho bojovali s nepřízní osudu, dokázali držet po celou soutěž pódiové umístění. Až problémy s elektrikou v poslední rychlostní zkoušce celé soutěže znamenaly pád na konečné sedmé místo. Přesto však Hänninen s Markkulou dokázali navýšit své vedení v hodnocení Mistrovství Evropy.

žádný příspěvek celý článek »

Juho Hänninen chce na Madeiře znovu uspět

foto

24. července 2012 • 14:20

S dobrou výchozí pozicí startuje tovární posádka týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen/Mikko Markkula na sedmé soutěži letošního mistrovství Evropy na Madeiře. Poslední tři starty v ME proměnili Hänninen s Markkulou ve tři vítězství a na portugalském ostrově chtějí se svou Fabií Super 2000 potvrdit své vedení v šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rali Vinho da Madeira

foto

18. července 2012 • 22:00

Již příští týden bude na portugalském ostrově Madeira pokračovat letošní ročník mistrovství Evropy. Dlouho nad soutěží visel damoklův meč, takže řada zahraničních posádek tento závod vyřadila ze svého programu, jak ostatně můžete posoudit ze seznamu přihlášených.

příspěvků: 1 celý článek »

Rallye Antibes Côte d'Azur vypadává z kalendáře ME

foto

17. července 2012 • 08:00

Francouzská soutěž Rallye Antibes Côte d'Azur je neodmyslitelně spjatá s mistrovstvím Evropy. V minulých dnech bylo rozhodnuto, že po dlouhých jednačtyřiceti letech tato soutěž z kalendáře kontinentálního šampionátu vypadne.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Bosphorus Rally od Haruna Özdemira

foto

12. července 2012 • 14:00

Jedním ze dvou šotolinových podniků v kalendáři mistrovství Evropy je již tradičně turecká Bosphorus Rally. Na zrádných a rozbitých rychlostních zkouškách na východ od asijské části Istanbulu se pohyboval i náš redakční spolupracovník Harun Özdemir a vy si dnes můžete prohlédnout jeho fotografie.

žádný příspěvek celý článek »

toplist