www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Rally Krkonoše

4. Rally Krkonoše už klepe na dveře

11. března 2010 • 14:30

I když byl termín 4. Rally Krkonoše stanoven až na 18. a 19. června letošního roku, přípravy jsou již v plném proudu. Stejně jako v loňském roce obdržel náš pořadatelský tým důvěru Federace automobilového sportu a do Trutnova tak znovu zavítá Ecosun Mistrovství ČR ve sprintrally, Mistrovství ČR v rally historických automobilů i Pohár ČR v rally.

Pilně se dolaďují hlavně otázky týkající se trati soutěže. V letošním roce dojde poprvé k výraznější změně. Pro posádky je připravena zcela nová RZ opět v blízkosti Trutnova. Jakmile z její trati sleze sníh, bude provedena kontrola trati se zástupcem Asociace jezdců rally. Pokud již nedojde k žádné změně, letošní Rally Krkonoše bude sestávat ze 75 km rychlostních zkoušek a 86 km přejezdů.

Program rally zůstává nezměněn. Divácky atraktivní část zahájí v pátek po poledni administrativní a technické přejímky, po nichž bude následovat představení posádek na Krakonošově náměstí. Sobotní start je naplánován na devátou hodinu ranní, první posádka by pak mohla dorazit do cíle kolem třetí hodiny odpoledne. Vyhlášení výsledků proběhne v podvečer tradičně v hotelu Patria.

Stejně jako při třetí Rally Krkonoše, také letos bude soutěž doprovázet Setkání legend rally. Zúčastnit by se mohli znovu pánové Křeček, Kvaizar, Šedivý, Srnský a Syrovátko. Novými tvářemi setkání by měli být Jiří Kotek, Jiří Janeček, Václav Bobek, Ota Landecký a Miloš Vodseďálek. Účast předběžně přislíbil také Nor John Haugland.

Tak jako všechny automobilové soutěže, ani ta trutnovská se neobejde bez podpory silných partnerů. Rádi bychom proto poděkovali nejen hlavním partnerům – společnostem Autostyl, s. r. o. Trutnov, Trotina Auto, s. r. o. Holohlavy a Chládek a Tintěra, a. s. Pardubice, ale i mnoha dalším za to, že nám zachovali svou přízeň. Díky nim se můžeme ve dnech 18. a 19. 6. těšit na setkání s vámi opět v Trutnově.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist