www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally Islas Canarias - Trofeo El Corte Inglés

Rally Islas Canarias oficiálně součástí IRC

16. března 2010 • 17:50

Po vyřazení Rallye Príncipe de Asturias z IRC se hodně nahlas hovořilo o zařazení soutěže na Kanárských ostrovech do kalendáře tohoto prestižního šampionátu. Dnes bylo oficiálně potvrzeno, že soutěž s názvem Rally Islas Canarias je zařazena do Intercontinental Rally Challenge.

Canarias Sport Club a Eurosport Events podepsali jednoletou smlouvu s dvouletou opcí o zařazení své soutěže do seriálu IRC. Kvůli tomu také přesunuli svůj podnik na přelom dubna a května tak, aby se stihli připravit na nový podnik jak účastníci vracející se z jihoamerického turné, tak i ti, kteří plánovali premiéru v IRC až na Sardínii.

„Díky spolupráci s prezidentem španělské federace Carlosem Graciou Fuentesem se nám podařilo velmi rychle najít alternativní řešení poté, co museli organizátoři z Asturias vyřadit svůj podnik z IRC kvůli finančním problémům. Rally Islas Canarias má dobrou reputaci a silné pořadatelské zázemí. Doufám, že to nebude pouze jednoroční záležitost,“ prozradil generální manažer IRC Marcello Lotti.

Rally Islas Canarias je asfaltový podnik, který patří k nejznámějším ve španělském asfaltovém šampionátu. Již v minulosti byli místní pořadatelé hodně tlačeni vzhůru, mají za sebou silné finanční zázemí. I díky tomu nabízí účastníkům IRC vydatnou podporu na start na jejich soutěži.

Po Sardínii, Azorech, Madeiře a Kypru se tak Gran Canaria (třetí největší ostrov ze souostroví Kanárské ostrovy) stává pátým ostrovem, na kterém se Intercontinental Rally Challenge koná. Neoficiální zdroje navíc hovoří o možnosti zařazení Korsiky do IRC v příštím roce.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist