www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally Islas Canarias - Trofeo El Corte Inglés

Guy Wilks nadšen debutem Kanárů v kalendáři IRC

foto

3. května 2010 • 21:00

Třetí muž v cíli právě odjeté soutěže Intercontinental Rally Challenge, kterou byla Rally Islas Canarias, Guy Wilks, nešetřil v cíli chválou na podnik, který se vlastně ani v letošním roce jako soutěž IRC jet neměl a do kalendáře nakoukl narychlo po zrušení plánované Rally Príncipe de Asturias. Britský pilot byl zároveň nadšen i obrovským počtem fanoušků lemující trať, kteří však stáli paradoxně za zrušením poslední vložky páteční etapy.

žádný příspěvek celý článek »

Hänninen: Byl to jeden z mých nejlepších asfaltů vůbec

foto

3. května 2010 • 14:15

Finský pilot týmu Škoda Motorsport, Juho Hänninen, je přesvědčen, že díky výborným výsledkům z předešlých šotolinových soutěží v Argentině a Brazílii byl schopen navázat v podobném duchu i na asfaltu a z Kanárských ostrovů si tak mohl připsat osm bodů za druhou příčku.

žádný příspěvek celý článek »

Klasifikaci IRC 2WD na Kanárech ovládl Ford

foto

3. května 2010 • 14:00

Jestliže M-Sport na Kanárských Ostrovech získal kvůli technickým potížím s Fiestou S2000 Sergia Valleja pouze jediný bod, chuť si spravil v kategorii IRC 2WD, kde Fiesty R2 získaly první tři místa podobně jako česká Škoda v hlavní kategorii.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 2. etapy Rally Islas Canarias od Josefa Petrů

foto

3. května 2010 • 09:15

Skvělým výsledkem jezdců na vozech Škoda skončil čtvrtý díl seriálu IRC, Rally Islas Canarias. Přestože druhá etapa už neslibovala žádná zásadní dramata, ve finále se rozhodně nejednalo o nezáživný den; na některých frontách se bojovalo až do poslední rychlostní zkoušky a vítězové si pak náležitě mohli užít chvíle své slávy. U všeho byl i Josef Petrů, jehož poslední sérii snímků z této rally vám nyní přinášíme.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda slaví opět první tři místa

foto

1. května 2010 • 21:00

Druhý historický výsledek v řadě slaví vozy Škoda Fabia Super 2000 ve čtvrtém podniku šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC), kterou byla Rally na Kanárských ostrovech. Vítězem se stala posádka továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký - Petr Starý před týmovými kolegy Juhem Hänninenem s Mikkem Markkulou, třetí místo vybojovala posádka týmu Škoda UK Motorsport Guy Wilks - Philip Pugh.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký potřetí vyhrál závod Intercontinental Rally Challenge!

foto

1. května 2010 • 17:00

Dvěma nejrychlejšími časy v první sekci druhé etapy Rally Islas Canarias začal Jan Kopecký úspěšně bránit vedení, do kterého se dostal na poslední odjeté páteční vložce. Juho Hänninen sice jeho náskok na nejdelším testu mírně zredukoval, nicméně v celkové klasifikaci šlo jen o kosmetickou úpravu vzájemných rozestupů.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z první etapy Rally Islas Canarias od Josefa Petrů

foto

1. května 2010 • 09:50

Oproti plánovaným devíti rychlostním zkouškám včera účastníci Rally Islas Canarias, čtvrtého dílu letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, absolvovali testů jen osm, když musel být poslední měřený úsek dne zrušen kvůli potížím s diváky. Průřez zbylými zkouškami vám ale nyní přinášíme prostřednictvím fotogalerie od Josefa Petrů.

příspěvků: 1 celý článek »

Marc Van Dalen: Za Meekův defekt může nastavení

foto

1. května 2010 • 09:30

Šéf týmu Kronos Racing, Marc Van Dalen, potvrdil, že důvodem defektu Krise Meeka, který britského jezdce stál v závěru první etapy Rally Islas Canarias průběžné vedení, bylo příliš agresivní nastavení podvozku.

příspěvků: 1 celý článek »

Hattrick škodovek v prvním dni Rally Islas Canarias

foto

30. dubna 2010 • 21:00

Po jihoamerickém turné se seriál IRC opět přiblížil zpět k evropskému kontinentu. Původně měl pokračovat až květnovou Rally Sardinia, avšak po odstoupení Rallye Principe de Asturias ze seriálu se španělský díl přenesl na Kanárské Ostrovy a stal se tak již pátou nepevninskou soutěží v kalendáři.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Islas Canarias ONLINE!

foto

30. dubna 2010 • 09:45

Tento týden je na programu čtvrtý podnik seriálu Intercontinental Rally Challenge, Rally Islas Canarias. První čistě asfaltová soutěž letošní sezony opět přinese atraktivní souboje jezdců na vozech S2000, mezi nimi i dvou továrních posádek Škody Motorsport. Sledujte Rally Islas Canarias online se serverem AutoSport.CZ!

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Rally Islas Canarias od Josefa Petrů

foto

30. dubna 2010 • 09:30

Po dvou amerických soutěžích se seriál Intercontinental Rally Challenge opět přiblížil k Evropě, zakotvil na Kanárských Ostrovech, které v kalendáři IRC nahradily kontinentální španělskou soutěž v okolí Ovieda. Včera se konal shakedown, který sledoval i náš spolupracovník Josef Petrů. Jeho snímky vám nyní přinášíme.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Kanárských ostrovech vyhrál Kris Meeke

foto

29. dubna 2010 • 15:30

Britský pilot Kris Meeke dokázal, že Peugeot 207 S2000 ještě nepatří do starého železa. Na dnešním shakedownu Rally Islas Canarias dokázal porazit veškerou konkurenci včetně Alfonso Viery, který bude startovat v rámci národní klasifikace s Fordem Focus WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Meeke spokojen, Wilks bez testování

foto

27. dubna 2010 • 15:45

Pouhé dny již zbývají do startu dalšího podniku letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Včerejšek tak využil k poslednímu testování přímo na místě konání soutěže, tedy na horských asfaltových silničkách na ostrově Gran Canaria, také úřadující šampion série Kris Meeke.

žádný příspěvek celý článek »

Wittmann je před Rally Islas Canarias pozitivně motivován

foto

26. dubna 2010 • 19:45

V dobré náladě odletěli Franz Wittmann se spolujezdcem Klausem Wichou na ostrov Gran Canaria. Po vítězství na Rallye Vogelsberg, soutěži německého mistrovství, se dvojice týmu Interwetten Racing hodlá poprat o body na nadcházející 34. Rally Islas Canarias.

žádný příspěvek celý článek »

Favoritem Rally Islas Canarias Sergio Vallejo s Fiestou S2000

foto

26. dubna 2010 • 17:55

Španělský pilot Sergio Vallejo, který do nadcházejícího podniku Intercontinental Rally Challenge na Kanárských ostrovech odstartuje s Fiestou S2000 pod hlavičkou týmu Nupel, je dle průběžné ankety na oficiálním webu soutěže považován za největšího favorita na vítězství.

žádný příspěvek celý článek »

toplist