www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rally Sørland

Rally Sørland vyhrál Thomas Schie

11. května 2006 • 03:00

V okolí malebného městečka Mandal na jihu Norska pokračoval čtvrtým podnikem národní šampionát této severské země. Po třech sněhových soutěžích se tentokráte odehrávala Rally Sørland na šotolině.

Soutěži po celý závod kraloval Thomas Schie, českým fanouškům dobře známý sympatický Nor, který v minulých letech startoval s Toyotou Corolla WRC na Rally Bohemia. Tentokráte společně se svým stálým švédským spolujezdcem Göranem Bergstenem usedli do Fordu Focus WRC a stejně jako na předcházející soutěži vytřeli všem soupeřům zrak.

Na desíti rychlostních zkouškách o celkové délce téměř stopadesát kilometrů dokázali Schie s Bergstenem ujet druhému Madsi Østbergovi se Subaru Impreza WRC o patnáct vteřin, třetí příčku obsadil po napínavém souboji s Trondem Sveinsvollem Tord Linnerud s Peugeotem 206 WRC, ten však již ztrácel téměř dvě minuty.

„Během celé soutěže jsme němeli nejmenší problémy. Zdejší tratě jsou velice obtížné, důkladně prověří jezdecké schopnosti i výdrž závodních aut. Podél cest je velké množství kamení a skal, pokud jezdec vypochoduje ven z tratě, většinou tam také zůstane. Pro úspěch na této soutěži je lepší jet jen na 95%, zbytečně neriskovat,“ prozradil v cíli Thomas Schie.

Díky svému druhému vítězství v řadě se Thomas Schie probojovat do čela průběžné klasifikace norského šampionátu se ziskem 75 bodů. Druhý Mads Østberg ztrácí šest bodů, třetí Anders Kjaer, který jezdívá s Peugeotem 206 XS třídy A6, má o tři další bodíky méně.

Veškeré informace k Rally Sørland 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist