www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally of Turkey (JWRC)

Karl Kruuda pojede v letošním roce i JWRC

19. března 2010 • 06:00

Sedmnáctiletý estonský chráněnec Urmo Aavy Karl Kruuda se představí v letošním ročníku juniorského světového šampionátu. Mladík, který obvykle startovává s Hondou Civic Type R3, usedne v rámci mistrovství světa do speciálu Suzuki Swift S1600.

Kruuda se tak stane nástupcem Michala Kościuszka či Aarona Burkarta u týmu Suzuki Sport Europe. S továrním speciálem se společně se svým spolujezdcem Martinem Jarveojou představí v rámci tréninku už na Rally Jordan, v rámci JWRC pak bude startovat v Turecku, Portugalsku, Bulharsku, Německu a Španělsku. „Chtěli jsme jet i závod ve Francii, ale tam vzhledem ke svému věku ještě nemůžu startovat. Uvidíme, jak to bude ve Španělsku, tam by mě kdyžtak zastoupil Martin Kangur,“ dodal Karl Kruuda, který bude startovat v barvách World Rally Teamu Estonia.

Jeho otec Olivier Kruuda stál za vzestupem Urma Aavy. Právě bývalý tovární jezdec Suzuki doporučil Karlovi přestup k jinému vozu. „Urmo řekl, že pro delší závody mistrovství světa je Suzuki vhodnější, proto jsme se rozhodli do něj jít. V estonském šampionátu bych měl i nadále pokračovat s Hondou,“ dodal estonský mladík.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist