www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally Argentina

Po první etapě kraluje Argentině Juho Hänninen

20. března 2010 • 21:30

Finský jezdec Juho Hänninen kraloval dnešní první etapě třetího dílu IRC, Rally Argentina. Na stupně vítězů jej doprovázejí dva největší soupeři - dvojice aktuálně nejrychlejších zástupců Velké Británie Guy Wilks-Kris Meeke, přičemž lépe je na tom zatím pilot Škody UK.

Po včerejším vítězství Meeka na asfaltové superspeciálce v Córdobě dnešnímu dni suverénně kraloval tovární jezdec Škody Motorsport Juho Hänninen. Kromě jedné porážky od Guye Wilkse vyhrál všechny zbývající dnešní zkoušky a zaslouženě si vybudoval více než půlminutový náskok na své největší pronásledovatele.

O druhé místo od začátku sváděli souboj Guy Wilks a Kris Meeke. Napínavá bitva o desetinky nabrala na dramatičnosti na závěrečné zkoušce první etapy, na které dostal úřadující šampion IRC Kris Meeke defekt a ztratil na svého soupeře téměř 20 vteřin.

Čtvrté místo si od začátku hlídá Jan Kopecký. I vzhledem k nevýhodné startovní pozici na trio soupeřů před sebou nestačí, za ním startující piloti zase nemají na něj. To lze říct i o pátém Federicu Villagrovi, který při premiéře s Fordem Fiesta S2000 příliš nezáří, přesto vede argentinský šampionát před smečkou dalších domácích pilotů v čele s Gabrielem Pozzem na Subaru Impreza STI.

Příliš se nedaří ani portugalskému jezdci Bruno Magalhaesovi. Včera nabudil všechny fanoušky druhým místem na superspeciálce, dnes zajížděl časy na hranici první desítky, nakonec se zatím drží na osmé příčce absolutně. Ještě hůře je na tom Nasser Al Attiyah. Katarský pilot, který vyhlašoval útok na titul v IRC, se od začátku výrazně trápí a prohrává s řadou místních pilotů na produkčních vozech. I přes dvojitý defekt se dokáže držet na 13. příčce. Ani v Argentině příliš nezáří Brazilec Daniel Oliveira, hned na druhém testu skončil na několik minut mimo trať, na kterou se vrátil až za vydatné pomoci diváků. Ani další jeho časy nejsou nijak zázračné.

Výsledky Rally Argentina ONLINE

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist