www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally Argentina

Comeback Gustavo Trellese

26. března 2010 • 08:00

Minulý víkend předvedl Gustavo Trelles, že své jezdecké dovednosti i přes dlouhou pauzu nezapomněl. Čtyřiapadesátiletý uruguayský pilot se po osmileté pauze odhodlal k návratu do rally a vůbec si nevedlzle. V průběžném pořadí argentinské rally se pohyboval mezi desátým a patnáctým místem až do chvíle, než musel na čtrnácté rychlostní zkoušce odstoupit pro poruchu řízení.

Trelles se v mistrovství světa pohyboval od roku 1988 do roku 1993 s Lancií Delta Integrale a od roku 1996 do roku 2002 především s vozem Mitsubishi Lancer. V mezidobí si však vyzkoušel Ford Escort RS Cosworth, Subaru Legacy RS či Imprezu WRX nebo Toyotu Celicu GT-Four. Asi nejlepší výsledek však zaznamenal s Lancií Delta v roce 2002 při Rally Argentina, kde skončil absolutně třetí. V posledních čtyřech letech minulého tisíciletí se pohyboval v produkčním šampionátu.

Od roku 2002 se však na tratích neobjevoval. Comeback si naplánoval na Rally Argentina, které však předcházel test na tratích Rally Mina Clavero. „Myslel jsem, že se při rally již nesvezu, ale tento sport zůstal v mém srdci hodně hluboko. Od té doby, co jsem v důchodu, tak jsem rally sledoval a jsem nesmírně rád, že jsem zpět,“ říká Trelles.

Gustavo Trelles by se rád objevil v půlce července i na Sata Rallye Açores. Na sedmém podniku série IRC by se mohl opět objevit s Langerem Evo IX týmu VRS Federica Villagry.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist