www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Horácká Rally Třebíč

Karel Pohner po dlouhé době opět na trati

8. dubna 2010 • 07:00

O uplynulém víkendu odstartoval český sprintový šampionát v okolí Třebíče. Po delší době se na soutěžní trati objevila i královéhradecká dvojice Karel Pohner – Jan Husák. Ta od začátku jela vyrovnaným tempem bez zbytečných chyb, nebylo se kam hnát. Vozy třídy R3 jsou totiž výkonnostně jinde, než Civic Type-R Karla Pohnera.

Díky konstantnímu tempu si tato dvojice dojela pro solidní třetí místo v hodnocení třídy A/7, absolutně skončili sedmadvacátí. „Není pravděpodobné, že bychom mohli s naším sériovým autem z roku 2003 konkurovat továrním speciálům R3, které jsou zatím zařazeny do třídy A/7,“ říká východočeský pilot.

„Poslední naší dojetou soutěží v MČR byla rally v Telči, takže 3/4 roku jsme v autě neseděli. Oproti loňskému roku máme v autě novou špéru, jejíž svornost začíná 15 Kg/m, což je dvojnásobek toho, co bývá obvyklé. Je to trochu náročné na psychiku, protože pro udržení auta na rozskákané silnici v přímém směru je jediná možnost - zavřít oči. Kromě svezení na testovacím dnu Pirelli jsme na sezonu nepřipravovali ani auto ani sebe,“ komentuje uplynulé měsíce Karel Pohner, pilot černé Hondy Civic Type-R.

„Chtěli bychom odstartovat na vybraných sprintech a možná nějakých soutěžích v Rally Cupu v okolí našeho bydliště. Nyní pracujeme především na Rallyshow v Hradci Králové, které bude 20. června, den po Krkonoších. Rádi bychom pro diváky připravili zase něco navíc,“ nastínil své plány pořadatel a jezdec v jedné osobě.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist