www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 13. května 2024, Svátek má Servác, zítra Bonifác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Rally Krkonoše

Trať 4. Rally Krkonoše schválena

10. dubna 2010 • 23:30

Červen se pomalu ale jistě blíží a s ním také start již čtvrtého ročníku Rally Krkonoše. Všichni jsme proto netrpělivě čekali, až sleze sníh z tratí rychlostních zkoušek a budeme moci přivítat zástupce Asociace jezdců rally, kteří od loňského roku provádějí kontrolu tratí.

Posádka AJR ve složení Josef Peták – Petr Černohorský dorazila včera, tedy ve čtvrtek 8. Dubna, před třetí hodinou odpolední, a ihned se vydala v doprovodu hlavní činovnice pro bezpečnost Blanky Hlavaté a vedoucího trati Ing. Jaroslava Rufera na cestu. V záloze byl přítomen také ředitel závodu Vladimír Hlavatý, tajemnice Ing. Pavla Hlavatá, vedoucí prostoru startu a cíle Daniel Říha a v neposlední řadě také vedoucí bezpečnosti zbrusu nové RZ Josef Honců.

Během cca tří hodin byla konzultována veškerá opatření navrhovaná pořadatelem a odsouhlasena trasa soutěže včetně zázemí pro posádky. Nyní už zbývá pouze přidělení schvalovacího čísla ASN – poté budou zveřejněna také zvláštní ustanovení soutěže a časový harmonogram. Zachovány zůstávají tři rychlostní zkoušky z minulých ročníků, k nimž přibyla jedna zcela nová. Na svém původním místě v areálu Autostylu budou probíhat administrativní a technické přejímky a nemění se ani umístění servisního parkoviště.

Již 18. a 19. června tedy Trutnov přivítá EcoSun Mistrovství ČR v sprintrally, Mistrovství ČR v rally historických automobilů, Pohár ČR v rally a Českou trophy – rally pravidelnosti. Na co těšit se mají nejen diváci, ale také posádky.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist