www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 22. května 2024, Svátek má Emil, zítra Vladimír

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Thermica Rally Lužické Hory

Thermica Rally Lužické hory očekává zhruba stovku přihlášených

12. dubna 2010 • 15:15

Dnes proběhla v libereckém hotelu Valdštejn oficiální tisková konference k třináctému ročníku Thermica Rally Lužické hory. Asi nejpodstatnější změnou nadcházejícího ročníku je trať. Díky nezájmu některých obcí a jejich zastupitelstev se soutěž takřka vytrácí z frýdlantska. Je důležité podotknout, že ani jedna z rychlostních zkoušek, které se v letošním ročníku pojedu, se v této podobě ještě nejela.

Jelikož není jednoduché do pohraničního trojúhelníku namotat tolik měřených kilometrů, pojede se Hrádecká rychlostní zkouška hned třikrát a bude opravdovým oříškem, jak okomentoval sám Jan Krečman. Rychlostní zkouška Machnín se spíše přibližuje k Liberci a zkouška Jasna Góra se jede v Polsku nedaleko příhraničního města Bogatynia. S polským měřeným testem je spjatý jeden zajímavý fakt. V loňském roce se tato rychlostní zkouška jela pod dozorem polských pořadatelů, které však v letošním roce nahradí čeští dobrovolní hasiči z Dětřichova. Těm byla po několika letech zrušena zkouška pod jejich okny. SDH Dětřichov se však pořadatelské činnosti nechce vzdát a tak zorganizují zkoušku za hraniční čárou.

Seznam přihlášených posádek bude zveřejněn v nejbližších dnech, ale už nyní bylo nastíněno, kdo by se mohl a měl představit. Před uzávěrkou přihlášek je očekáváno zhruba sto přihlášených dvojic a to hlavně díky zařazení do Lausitz Cupu a Trabant Cupu, kterého by se mělo zúčastnit sedm až deset posádek. Dnes byla například přijata první přihláška z Polska. Každým dnem se seznam navyšuje až o deset posádek. Svou účast přislíbil například Martin Semerád či Matthias Kahle.

Závěrem je nutné podotknout, že se tentýž víkend koná na území Hrádku nad Nisou nejen Thermica Rally Lužické hory, ale i kulturistický šampionát a sraz motorkářů. Cesty v pohraničním Hrádku a okolí budou nejspíše často ucpané.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist