www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Thermica Rally Lužické Hory

Startovní listina Thermica rally se zaplňuje

13. dubna 2010 • 15:00

Necelý týden zbývá do uzávěrky seznamu příhlášených posádek na 13. ročník Thermica rally Lužické hory v Hrádku nad Nisou. Každý den dorazí podle zástupce ředitele Jana Krečmana ml. okolo deseti přihlášek od českých , německých a polských posádek. Zatím jich registrují něco přes padesát, a to se ten největší nápor teprve čeká.

Podle jmen si zatím nechtějí nechat ujít účast na soutěži například Firla, Kurka, Macek, Trnovec, Pohner, Nešpor nebo Dohnal. Ředitelství stále čeká také na přihlášku již avizovaného Mathiasse Kahleho, o svém startu na „Lužičkách“ hovořil i Martin Semerád a je jasné, že zde nebude chybět ani nikdo, kdo pomýšlí na celkové popředí Eco Sun Mistrovství ČR ve sprintrally. Úvodní soutěž 4. ročníku Lužického poháru by také rádi dokončili domácí Jan Halala – Dalibor Štěpán, kteří museli v posledních dvou ročnících ze soutěže záhy odstoupit.

Ředitel soutěže Jan Krečman na společné tiskové konferenci hrádecké soutěže a Valar rally teamu uvedl, že zástupci asociace jezdců trať před nedávnem schválili a společně se vyjádřili, že rozhodovat se zřejmě bude na nejdelší patnáctikilometrové erzetě, která startuje přímo na okraji Hrádku nad Nisou a pojede se celkem třikrát.

V současné době již finišují přípravy a v tisku jsou důležité dokumenty jako itineráře, jízdní výkazy, označení činovníků, jezdců a vozů. V závěrečné fázi je také příprava programu. Letošní ročník se opět těší velké podpoře hrádecké radnice, ale také hlavního sponzora - firmy Thermica, ale i dalších – firem Galaxy High Technology, Intels, Pronton, Frog&Frog, Auto Halala, Autorent, Auta 24, Auto KP plus, PNEU-SPORT BF GOODRICH, Silkom, Zanap, Reklamní ateliér Švébiš atd.

V roli sportovních komisařů se letos představí MVDr. Lubomír Svoboda (hlavní sportovní komisař), Filip Schovánek a Blanka Hlavatá. Bezpečnostním delegátem rally je Jan Mochan a funkci hlavního technického komisaře bude zastávat Václav Šedivý.

Na tiskové konferenci v Liberci si posteskl dvojnásobný vítěz Lužických hor Vladimír Berger, že letos ani teoreticky třetí nepřidá. Je bez auta a přijede určitě jako divák. Stále však je ve hře jeho start v roli předjezdce s jedním legendárním autem. Jeho případný start by byl včas oznámen samostatnou tiskovou zprávou.

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist