www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Divácký průvodce 45. Mogul Rallye Šumava Klatovy a 19. Historic Vltava Rallye

15. dubna 2010 • 07:30

Mogul Rallye Šumava Klatovy ve spojení s 19.ročníkem Historic Vltava Rallye sice letos nenabídne divákům speciální zkoušku v Plzni, pro diváky je však díky tomu soutěž soustředěná do menšího prostoru. A co vše tedy mohou diváci od čtvrtka 15. dubna do soboty 17. dubna navštívit?

Na Erbenově náměstí (v bývalých kasárnách) bude již od čtvrtka k vidění autosalon sportovních a cestovních automobilů za účasti nejen regionálních prodejců, ale třeba i s exponáty od firmy Metalex. Zároveň bude v těchto prostorech k dispozici „megastan“ s pátečním doprovodným programem a sobotním vyhlášením výsledků. Start vlastní soutěže se uskuteční opět na klatovském náměstí Míru od 15:00.

Páteční etapa začíná notoricky známým „Klatovským okruhem“ u Čínova s tradičními diváckými místy, kterými jsou: vracák „na Špici“, rychlé pravé odbočení v místě startu, přírodní retardér v obci Čínov. Na dalších rychlostních zkouškách jsou připravena vždy dvě divácká místa. Za zmínku stojí rozhodně „závod z vrchu“ serpentinami z vrchu Koráb (diváké místo č. 6), nebo divácká místa na rychlostní zkoušce Hodousice – Patraska. Zvláště pěkný je rychlý sjezd ke koupališti u Strážova zakončený ostrým odbočením doprava a následným levým vracákem (divácké místo č. 7). Z pátečních rychlostních zkoušek je dobře dostupná servisní zóna v areálu bývalých kasáren v Janovicích nad Úhlavou.

Sobotní etapa se odehraje na Vimpersku a divákům se nabízí možnost navštívit čtyři úseky rychlostních zkoušek. Vzhledem k tomu, že v sobotu absolvují účastníci Historic Vltava Rallye celou etapu stejně jako vozidla Mogul Rallye Šumava Klatovy vždy před průjezdem současných vozidel, nabízí se divákům možnost sledovat prakticky po celý den soutěžní posádky třeba jen na jednom úseku. Na první rychlostní zkoušce Podzuklín – Kváskovice mohou diváci po mnoha letech navštívit pěkný vracák po rychlém příjezdu u Vrbic (divácké místo č. 10). Na rychlostní zkoušce Mačice – Hoslovice lze doporučit navzájem blízká a přehledná divácká místa č. 12 a 14. V úseku Malenice – Libotyně je pro diváky připraveno divácké místo č. 15, což je přírodní retardér po výjezdu z místní komunikace. Z diváckého pohledu je nejméně atraktivní zkouška Lažiště – Trpín i vzhledem k nejobtížnější dostupnosti. Diváky, kteří zvolí pro návštěvu poslední jmenovaný úsek, je navíc nutno upozornit, že musejí k příjezdu využít dopravním značením určenou objížďku přes obec Svatá Máří z důvodu neprůjezdnosti hlavní silnice č. 145 ve Vimperku. Pořadatel tímto důrazně žádá diváky, aby v tomto případě využívali značené objížďky přes Svatou Máří a nekomplikovali průjezd posádkám na jejich přejezdové trase.

Zároveň pevně věříme, že diváci zopakují svou ukázněnost v průběhu rychlostních zkoušek z loňského ročníku, kdy velkou měrou napomohli ke zdárnému průběhu soutěže. Přístup k trati je stejně jako v loňském roce zpoplatněn účastnickou vstupenkou v hodnotě 200 Kč, která však opravňuje držitele k přístupům na všechny rychlostní zkoušky a doprovodné akce.

Jan Valeš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist