www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally of Turkey (JWRC)

Po první etapě Rally of Turkey vede Sébastien Ogier

16. dubna 2010 • 21:45

Francouzský mladík Sébastien Ogier vede po první etapě Rally of Turkey. Na v pro většinu pilotů nových rychlostních zkouškách v okolí Istanbulu vede o pět vteřin před Dani Sordem a dvanáct před Mikko Hirvonenem.

Úvodní etapa turecké soutěže přinesla obvyklou nudu na špici současného mistrovství světa. Vpodstatě se přesně prohodila první šestice startujících. První a druhý startující Loeb s Latvalou obhospodařují pátou respektive šestou příčku. Totéž se dá říct i o další dvojičce Dani Sordo a Mikko Hirvonen. Ze své startovní pozice pak nejvíce vytěžili právě Ogier se Sordem.

Za touto šesticí zeje více než minutová díra, trojlístek souboje o nejrychlejšího z nejpomalejších WRC vede Federico Villagra před Kimi Räikkönenem a 'věčným mistrem světa' Matthewem Wilsonem. Z pilotů vozů WRC se tak o jedinou zajímavou věc postarali Henning Solberg a Ken Block, když oba odstoupili na stejném místě v první rychlostní zkoušce kvůli porouchanému řízení.

Úvodní desítku pak uzavírá výtečně jedoucí Ött Tänäk. Ten startuje s Mitsubishi Lancer Evo X v rámci Pirelli Star Drivers projektu a stal se jediným šťastlivcem, kterému se podařilo jankovitý žlutý vůz dovézt až do cíle první etapy.

Mezi juniory většina jezdců bojovala spíše se sebou a tratí než se soupeři. Nejméně problémů měl zatím německý tovární pilot Suzuki Aaron Burkart, na druhého Neuvilla a třetího Abbringa má jen minimální náskok. Celou soutěž se s technickými problémy trápil Todor Slavov, před poslední rychlostní zkouškou musel odstoupit kvůli úniku oleje.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist