www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Klatovy: Na prvních místech přenocují Valoušek a Kresta (+ MP3)

16. dubna 2010 • 23:20

S minimálním náskokem v hodnotě 3.5 vteřiny se na čele průběžné výsledkové listiny po prvním dnu letošní Mogul Šumava Rallye usadil Pavel Valoušek na tovární Škodě Fabii S2000. Druhý zůstává i nadále Roman Kresta na Peugeotu 207 S2000, třetí je rovněž vůz kategorie Super 2000, respektive Ford Fiesta pilotovaná Jaromírem Tarabusem.

Ve hře o první místo však stále platí pětivteřinová penalizace za nekorektní průjezd retardérem, proti níž se však hodlá odvolat jak Roman Kresta, tak i momentálně čtvrtý Václav Pech (více v rozhovorech v MP3). Páté místo si relativně v klidu nadále udržuje Jaroslav Orsák, přes krizovku a výlet mimo trať se před sedmého Josefa Petáka vrátil na šesté místo Vojtěch Štajf.

První desítku po dnešku uzavírají produkční vozy Václava Arazima, Daniela Běhálka a Emila Trinera. Miroslav Jakeš zůstává přes stále nízký výkon motoru a půlminutovou penalizaci jedenáctý před Vladimírem Barvíkem.

Ve dvoukolkách je po dnešku situace zcela otevřená. První tři příčky obsadily A-šestky Jiřího Skoupila, Jiřího Vlčka a Milana Kneifela, které od sebe navzájem dělí necelých deset vteřin.

Ohlasy posádek po prvním dni Mogul Šumava Rallye

Zítra se jede zbývajících osm rychlostních testů v celkové délce 92.42 km. Úvodní zkouška (RZ 8 Podzuklín - Kváskovice) startuje v 10:35 hod. Jména nejlepších posádek budeme znát zítra po čtvrté hodině odpoledne.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ; foto: J.Jiřík
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist