www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Klatovy: Vteřinový souboj vítězně pro Valouška (+ MP3)

17. dubna 2010 • 17:50

Obdobně jako na předchozí soutěží ve Valašském Meziříčí, i na Mogul Šumava Rallye Klatovy musela o vítězi rozhodnout až závěrečná rychlostní zkouška. Neuvěřitelný souboj o vteřiny mezi Pavlem Valouškem a Romanem Krestou skončil šťastněji pro otrokovického pilota.

Po více než stoosmdesáti ostrých kilometrech byl mezi oběma rozdíl pouhých šesti vteřin. Také o třetí místo sváděli souboj smolaři z dnešního dopoledne. Zatímco vůz Václava Pecha jel úvodní zkoušky druhé etapy jen s jednou poháněnou nápravou, Jaromíra Tarabuse zlobil přehřívající se motor jeho Fiesty S2000. I přes tyto problémy se nakonec Tarabusovi podařilo bronzovou příčku uhlídat.

Také o pátou příčku sváděli napínavý souboj Vojtěch Štajf a Jaroslav Orsák. Zde vyšel šťastněji pilot produkčního Subaru, moravského pilota oranžovočerného Mitsubishi navíc zbrzdily dva defekty. I o sedmé místo se bojovalo, po odstoupení Dana Běhálka kvůli poruše spojky se mezi sebou prali Josef Peták a ve skvělé fazóně jedoucí Emil Triner. Cílový rozdíl byl necelé čtyři vteřiny ve prospěch Petáka.

Až do úplného závěru se bojovalo také o vítězství ve skupině A. Jiří Vlček dnes veškeré šance ztratil v jedné z příkop podél tratě, zato Jiří Skoupil a Milan Kneifel soupeřili i na posledních metrech celé soutěže. Šťastnější byl Jiří Skoupil, který k prvenství ve skupině A přidal i jeden bod do absolutní klasifikace.

Ohlasy posádek z cíle

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist