www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally of Turkey (JWRC)

Po druhé etapě se dostal do čela Sébastien Loeb

18. dubna 2010 • 02:30

Začátek druhé etapy nenasvědčoval tomu, že by se mělo něco změnit na nudném průběhu turecké soutěže. Piloti, kteří v úvodní etapě čistili trať, tentokráte díky výhodnější startovní pozici stahovali náskok svých soupeřů. Nakonec to však úplná nuda nebyla.

Rozhodující pro celou soutěž se stala patnáctá rychlostní zkouška. Do té doby v životní formě jedoucímu Sébastienu Ogierovi ve vysoké rychlostí explodovala pneumatika. Francouzský mladík dokázal vůz nerozbít, po výměně kola však ztratil přes tří minuty a tím také veškeré šance na dobrý výsledek.

Díky skvělému finiši se na první místo probojoval Sébastien Loeb, který tak bude startovat do závěrečné etapy jako první. Za ním je s více než čtvrtminutovou ztrátou trojice Petter Solberg, Mikko Hirvonen a Dani Sordo.

Na včerejší špatné výkony dnes Jari-Matti Latvala navázal ještě horším - hned na úvodním testu šel přes střechu. Dokázal sice dojet až do cíle zkoušky a následně i etapy, ztráta je ale obrovská. Příliš štěstí neměl ani Ken Block, po několika slušných časech nakonec na posledním testu havaroval. Z tradičních 'ranařů' se tak na trati drží jen Kimi Räikkönen, který bojuje s Villagrou a stále nevýraznějším Wilsonem o post nejlepšího z druhé garnitury.

Místy extrémně rozbité tratě daly zabrat všem účinkujícím v JWRC. Z trojice nejrychlejších pilotů se větším problémům dokázal vyhnout akorát Aaron Burkart, za ním se drží s několikaminutovými odstupy Alessandro Broccoli a smolař Kevin Abbring. Toho zrazovala celý den technika, ještě hůře dopadl Thierry Neuville, který odstoupil hned v úvodu kvůli poruše transmisí.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist