www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally of Turkey (JWRC)

Sébastien Loeb si připsal 57. vítězství v MS

18. dubna 2010 • 15:15

Francouzský pilot Sébastien Loeb si připsal na letošní Rally of Turkey 57. vítězství v soutěži mistrovství světa a upevnil si tak vedoucí postavení v hodnocení celého šampionátu. Na stupně vítězů jej doprovodili seveřané Petter Solberg a Mikko Hirvonen.

Po druhé etapě sliboval pohled do výsledkové listiny po dvou 'povinných' etapách konečně souboj o stříbrnou příčku, dnešní etapa ukázala aktuální šeď světového šampionátu na plné čáře. Úvodní dvě rychlostní zkoušky byly zrušeny kvůli nesjízdnosti tratě pro bezpečnostní vozidla po nočních vydatných deštích. Na jediném testu první sekce se rozdíly i vinou Hirvonenova defektu roztáhly do takových rozměrů, že po nějakém souboji nebylo ani památky.

V podstatě jediným závažnějším okamžikem na špici ve třetí etapě byla jednadvacátá zkouška. Petter Solberg trefil strom a ztratil 13 vteřin. Menší šanci na změnu výsledků vycítil Dani Sordo a snažil se stáhnout svého norského soupeře, těsně před cílem však ukončil svou pouť s poškozeným zavěšením kol.

Celkovému pořadí vévodil již tradičně Sébastien Loeb. Po takticky odjetých dvou etapách zatáhl a nikdo ze soupeřů neměl šanci mu stačit. Za ním se s velkými rozestupy seřadili Petter Solberg, Mikko Hirvonen a Sébastien Ogier. Nejlepší z druhé garnitury pilotů se stal Kimi Räikkönen, který se tentokrát překvapivě vyhnul chybám následován problémy s interkomem sužovaným Federicem Villagrou a tragickým Matthewem Wilsonem. Až na osmé místo se dokázal 'probojovat' Jari-Matti Latvala, který však ztrácel již hrozivých devatenáct minut.

Po havárii Ött Tänaka se nejrychlejším vozem mimo WRC stal Dennis Kuipers při premiéře s Fordem Fiesta S2000. Až na desáté místo a tedy jeden bod do absolutního pořadí se dokázal dostat nejrychlejší junior Aaron Burkart. Přestože měl v závěrečných zkouškách problémy s posilovačem řízení, bezpečně vyhrál před Alexem Broccolim a Kevinem Abbringem.

Další podnik mistrovství světa je za námi. Na soutěžní týmy teď čeká kratší přestávka, znovu se na start postaví za tři týdny na Novém Zélandu.

LIVE výsledky Rally of Turkey

Fotogalerie Rally of Turkey

Průběžné pořadí mistrovství světa

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist