www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Na Šumavě Pecha zradila technika

19. dubna 2010 • 14:15

Pro posádku EuroOil teamu Václav Pecha jun. - Petr Uhel je Rallye Šumava domácí soutěží, ze které mají řadu cenných trofejí včetně dvou absolutních vítězství. Fotografie jejich závodního vozu zaplňovaly stránky denního tisku a posádka spolu s moderátory významných rozhlasových stanic zvala všechny příznivce a fanoušky na tento druhý podnik mezinárodního mistrovství.

„Soutěž pro nás začala nezapomenutelnou atmosférou, kterou vytvořili diváci u startovní rampy Klatovského náměstí a následně na zahajovací nedaleké okruhové zkoušce. Všem jsme se chtěli odměnit podobnými výkony jako na předchozí Valašské rallye, kde jsme s naším produkčním vozem udávali tempo speciálům S2000. Ale už v první etapě Šumavy jsme začali bojovat se špatnou svorností předního diferenciálu, který začal nepříznivě ovlivňovat jak akceleraci, tak brzdění našeho vozu. Proto musel být vyměněn. Naši mechanici při jejího výměně předvedli během povolených 20 minut všem přihlížejícím skutečný koncert,“ komentuje úvod soutěž Václav Pech jun., kterému v cíli první etapy Rallye Šumava patřila čtvrtá příčka.

Druhá, technicky náročnější, etapa Rallye Šumava zavedla účastníky soutěže na Vimpersko. Právě zde se posádce Pech – Uhel pravidelně daří a zdejší náročný charakter rychlostních zkoušek jim více vyhovuje. Bohužel už v úvodní rychlostní zkoušce zazlobila technika znovu a z útoku na vedoucí trojici se stal boj o udržení pozice. „Prakticky hned po startu první rychlostní zkoušky druhé etapy nám v diferenciálu nekompromisně křuplo a my pak museli celou sekci čtyř rychlostek odjet s pohonem pouze zadních kol. Tím jízda na zbytku zimního posypu byla ze smyku do smyku. Pro diváky sice atrakce, ale pro nás utrpení, kdy nejdůležitější bylo dovést auto do našeho servisu k další výměně předního a pro jistotu i zadního diferenciálu,“ vysvětluje Václav Pech jun.

„Přes tyto potíže, které nás trápily se nám podařilo alespoň vyhrát skupinu produkčních vozů a dojet na čtvrtém místě absolutně za třemi speciály S2000,“ uzavírá Václav Pech jun. Výsledek z Rallye Šumava znamená pro posádku EuroOil teamu potvrzení průběžné druhé pozice v absolutní klasifikaci a bezpečný náskok na prvním místě v kategorii „N“.

EuroOil team má nyní před sebou hodně práce a testů před další soutěží.

www.VaclavPech.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist