www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Peták s Benešovou na Šumavě sedmí

20. dubna 2010 • 07:30

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová na voze Peugeot 207 S2000 zopakovala sedmé místo z Valašky.

Cesta za ziskem devíti mistrovských bodů však nebyla z pohledu příbramské posádky jednoduchá. Šumavská soutěž začala tradičně Klatovským okruhem, kde se Hroch Rally Team prezentoval sedmým nejrychlejším časem. „Po dlouhé době se mi podařilo na okruhu v Klatovech nechybovat, přesto tam ten čas nějak není,“ hodnotil krátce Peták.

Rozčarovaný však nebyl pouze po úvodní rychlostní zkoušce. Při druhé návštěvě servisu, kdy smíšené posádce Peták/ Benešová patřila stále sedmá pozice se ztrátou 3,5 vteřin na šestého Štajfa byl jezdec pěkně rozmrzelý.

„To jsme nemuseli jezdit ani na rychlostní zkoušku. Stačilo najít nejbližší letiště a jezdit tam. Čtrnáctikilometrová RZ Koryta je strašná. Takový slalom mezi retardéry jsem již hodně dlouho nejel. Určitě to šlo postavit jinak,“ čertil se příbramský jezdec.

Lepší nálada nezavládla v týmu ani po sedmi rychlostních zkouškách, tedy po první etapě. Peták s Benešovou figurovali stále na sedmém místě, když však na chvíli poskočili na šesté místo. „Na šestce jsme dělali hodiny a ztratili nějaký čas. Daleko horší to však bylo hned na následující RZ, kde jsme vylétli až do louky a málem šli na střechu. Náš Peugeot byl již docela dost nahnutý na bok. Naštěstí to dobře dopadlo a mohli jsme pokračovat dál. I přes tento skoro karambol jsme dojeli v RZ desátí a moc se nepropadli v průběžném pořadí. Snad to zítra bude lepší,“ okomentoval závěr první etapy jezdec Hroch Rally Teamu.

Blýskání na lepší časy však dvojice nezaznamenala ani ve druhé etapě. Hned na první rychlostní zkoušce přišel problém s řadící pákou a Peták musel absolvovat další tři RZ s použitím větší síly. „To je zase soutěž. Hned na první ranní sobotní RZtě jsem utrhl řadící páku a musel poté řadit za pomoci táhla, což mě stálo docela dost síly. Navíc jsme se propadli až na osmé místo. Myslel jsem, že se nám dnes podaří posunout o něco výš, ale jak je vidět, budeme rádi, když vůbec šumavskou soutěž dokončíme,“ podělil se o své dojmy zklamaný Peták. Příbramské dvojici, startující s vozem Peugeot 207 S2000 se nakonec Rally Šumava 2010 podařilo dokončit na sedmém místě absolutně.

V závěru již žádný problém nepřišel, a tak mohl Peták s Benešovou konečně v poklidu absolvovat zbývající čtyři měřené úseky a dojet si pro dalších cenných devět bodů.

Další závod absolvuje Hroch Rally Team v rámci Thermica Rally Lužické Hory, který se uskuteční o posledním víkendu v měsíci dubna.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist