www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Gešvinder zahájil sezonu levou nohou

21. dubna 2010 • 08:00

Luboš Gešvinder odstartoval do letošní sezony levou nohou. Při Mogul Šumava Rallye havaroval a musel odstoupit. Strastiplné okamžiky popisuje mladý jezdec svými slovy.

Luboši, tak start do nové sezony moc nevyšel. Na sedmé RZ jsi havaroval. Jak se to stalo a jak je na tom Felicia? Jak se rally vyvíjela do této chvíle?

No určitě se nevyvíjela podle mých představ. Od půlky čtvrté rychlostní zkoušky jsem jel bez serva a měl jsem rozhozenou geometrii. To vzniklo v průjezdu zatáčkou P2-3 do L2-3, kde mě sežral kraj a tak jsem to nějak ustál, ale udělal jsem hodiny a kolem trefil nějakou paletu a počechral čumák o barák. Bylo to mírné líznutí. Kluci v servisu se snažili dát auto do kupy a tak jsme do páté rychlostní zkoušky vyrazili s nefunkčním servem, špatnou geometrií a vůlí ve volantu. Pátá a šestá rychlostní zkouška byla v pohodě, ale prokletá sedmá zkouška nám nepřála.

V L5 utáhne jsem byl malinko rychlejší, ale s pomocí ručky jsem se tam nějak vešel a když jsem se snažil srovnat auto, když jsem dal kontra, tak mě volant vyskočil z ruky. Špéra a nefunkční servo dělá své. Tím nechci vinu házet na auto, byla to i moje chyba. Škody na autě nejsou velké. Odnesla to chladičová stěna a malinko nosník a rampa. Rally se vyvíjela vcelku dobře, s časy to taky tak špatné nebylo, ale mohlo to být lepší, ale nejeli jsme na doraz.

Kde Tě budeme letos vídat? Máš v plánu malý či velký mistrák? V loňském roce se vedle tebe vystřídalo několik spolujezdců. Koho po tvém boku letos budeme vídat?

No jestli mě někde uvidíte, nevím. Všechno se vyvíjí od peněz, a když něco pojedeme, tak asi sprinty. Spolujezdce zatím žádného stalého nemám, tak asi táta.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist