www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally of Turkey (JWRC)

Mikko Hirvonen: Letos jedu jako nikdy předtím!

21. dubna 2010 • 09:30

Třetí muž průběžného pořadí světového šampionátu a jednička továrního týmu BP Ford Abu Dhabi WRT, Mikko Hirvonen, prohlásil po poslední odjeté soutěži v Turecku, kterou dokončil na třetí příčce, že ani třetí po sobě jdoucí porážka od Sebastiena Loeba na jeho čele nezanechává vrásky ohledně ztraceného boje o mistrovský titul. Fin je dokonce přesvědčen, že je francouzskému fenoménu v boji o korunu světového šampiona blíže než kdy jindy a odmítá slova o dalším roku nadvlády Loeba.

„Nemyslím, že to tak bude,“ říká Hirvonen. „Ve skutečnosti je to těsnější než kdykoliv předtím. Až do posledního dne jsme měli možnost vyhrát, vlastně tam bylo několik dalších jezdců, kteří mohli zvítězit, jako Sordo nebo Ogier.“ V loňské sezoně měl Loeb na svém kontě po čtyřech odjetých podnicích na svém kontě plný bodový zisk, na konci roku však oba jezdce dělil pouhý jeden mistrovský bod, který rozhodl o titulu světového šampiona ve prospěch francouzského pilota. „To ukazuje, že nikdy nemůžete říct, jak to bude,“ dodává Mikko. „V porovnání s loňským rokem jsme v lepší pozici a myslím, že jedu lépe než kdykoliv předtím. Určitě s ním budeme bojovat.“

Hirvonen startoval do závěrečné etapy Turecké rally se ztrátou méně než dvaceti sekund na Loeba, což znamenalo výhodnější startovní pozici do závěrečných měřených testů. Defekt ve dvacáté vložce však zmařil jakékoliv další boje o čelo a výsledná ztráta v cíli tak stačila pouze na třetí místo.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist