www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally Islas Canarias - Trofeo El Corte Inglés

Wittmann je před Rally Islas Canarias pozitivně motivován

26. dubna 2010 • 19:45

V dobré náladě odletěli Franz Wittmann se spolujezdcem Klausem Wichou na ostrov Gran Canaria. Po vítězství na Rallye Vogelsberg, soutěži německého mistrovství, se dvojice týmu Interwetten Racing hodlá poprat o body na nadcházející 34. Rally Islas Canarias.

„Bude to každopádně hodně dramatické,“ říká Wittmann. „Na této soutěži bude startovat sedm, osm posádek, které na této soutěži mohou vyhrát. Proto bude velmi důležité nalézt co nejrychleji rytmus. Jsem si jist, že odstupy budou minimální. Malá chyba vás může srazit hodně hluboko. Nejsme jenom hodně motivovaní, ale také maximálně koncentrovaí na náš vlastní výkon.“

Při Rallye Vogelsberg se zaměřil Franz Wittmann s ohledem na svůj druhý letošní start v IRC především na jednu věc – pneumatiky. Asfaltové tratě španělského turistického letoviska jsou totiž proslulé svým drsným asfaltem s vysokou přilnavostí.

„Kvůli tomu jsme na soutěži německého mistrovství použili dvě sady pneumatik, abychom simulovali vysoké opotřebení. Osvědčilo se to dobře. Myslím, že teď se mohu primárně věnovat vlastní jízdě a těším se na tuto zkušenost,“ vysvětloval Wittmann.

Mladý rakouský pilot je momentálně jediným jezdcem ze země na jihu od našich hranic, který pravidelně startuje na soutěžích nejvyšší úrovně. I přes neustálé přivykání na svůj Peugeot 207 S2000 si myslí, že zatím dokáže potenciál vozu využít na pouhých 50 až 60 procent.

„Je to evidentně kvůli tomu, že máme najeto asi nejméně testovacích kilometrů že všech týmů v IRC. Abychom se dostali k limitu, museli bychom neustále závodit nebo testovat. Ale jsme na správné cestě,“ uzavřel Franz Wittmann před odletem na Kanárské ostrovy.

-jav-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist