www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Thermica Rally Lužické Hory

Hrádecko zažije zajímavé souboje

27. dubna 2010 • 14:30

Rekordních sto padesát přihlášených posádek, tedy stoprocentní naplnění propustnosti trati hlásí ředitelství třináctého ročníku Thermica rally Lužické hory. Podle slov ředitele soutěže Jana Krečmana st. se nejedná pouze o kvantitu, ale ve startovním poli najdeme řadu kvalitních posádek.

O absolutní prvenství se pravděpodobně střetnou německá dvojice Kahle – Doerr, vloni skvěle jedoucí Štěpánek s Omelkou, Szabó – Tichý (všichni Škoda Octavia WRC), Odložilíkovi (zatím nespecifikovaný vůz WRC), Pantálek s Vilímkem (Škoda Fabia WRC) nebo Peták s Benešovou (Peugeot S2000). Na nejpřednější pozice určitě aspirují také Josef Semerád, Lumír Firla, Jan Černý, Jan Dohnal, Jiří Tošovský nebo vítěz z roku 2008 Jan Sýkora jedoucí v barvách hlavního sponzora firmy Thermica.

Thermica rally, startující 1. května, je také prvním dílem čtvrtého ročníku Lužického poháru – Lausitz Cupu. Do něj se v Hrádku zatím přihlásilo třicet tři dvojic. Novinkou je rovněž Trabant Cup, v němž se představí šest posádek.

Start na oblíbené soutěži si nechce nechat ujít také větší množství regionálních posádek z Liberecka a okolí. Na start v Hrádku se tak postaví také Halala se Štěpánem (Ford), navrátilci Pejznoch s Poršem (Škoda Felicia KC), Picek s Pickovou (Škoda Fabia), Kynčl s Drešerem (Škoda 130 LR), Hlaváč s Tippeltovou (Nissan), Grega s Ježkem (Škoda Felicia KC), Ciller s Koťátkem (Škoda Fabia), v barvách týmu Valar startující Aleš Dlouhý – David Martásek (Subaru) a spolujezdec Josef Král, který bude navigovat Martina Bujáčka.

V roli předjezdců se objeví tři posádky profesionálních a zkušených předjezdců z boleslavského týmu Vladimíra Maliny.

Ještě jednou se vracíme k situaci v Hrádku nad Nisou. Vzhledem ke stavebním pracem na náměstí, kde bylo vždy centrum soutěže, se letos hlavní prostor (přejímky, start, cíl) přesouvá před nedaleký Penny Market. Ředitelství i tiskové středisko ale zůstává v budově radnice na náměstí.

Pavel Vydra; foto: J.Rohlena
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist