www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally Islas Canarias - Trofeo El Corte Inglés

Meeke spokojen, Wilks bez testování

27. dubna 2010 • 15:45

Pouhé dny již zbývají do startu dalšího podniku letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Včerejšek tak využil k poslednímu testování přímo na místě konání soutěže, tedy na horských asfaltových silničkách na ostrově Gran Canaria, také úřadující šampion série Kris Meeke.

Meeke byl samozřejmě jedním z řady soutěžících, kteří takto využili posledního volného dne v rámci přípravy na nadcházející Rally Islas Canarias – Trofej El Corte Inglés, která má na programu slavnostní start ve čtvrtek večer.

Společně se svým navigátorem Paulem Naglem absolvoval britský pilot necelé tři desítky testovacích kilometrů za volantem svého Peugeotu 207 S2000 připravovaného týmem Kronos Racing. Většina testu již byla věnována pouze přesnému doladění nastavení parametrů vozů a Meeke se nechal slyšet, že je s dosaženými výsledky velmi spokojen.

Testu se zúčastnil také Meekeho týmový kolega v týmu Peugeot BeLux Thierry Neuville. Jeho letošní program v IRC zahrnuje celkem šest soutěží a začíná právě na Kanárských ostrovech. Celý test, který po zamračeném a chladném ránu provázelo slunečné počasí a teplota okolo 25ti stupňů C, sledovala řada fanoušků.

V porovnáním se spokojeností Meekeho nemohl o tomtéž hovořit jeho krajan Guy Wilks. Momentálně druhý muž průběžné absolutní klasifikace Intercontinetal Rally Challenge totiž nemohl absolvovat plánovaný test své Škody Fabie S2000 kvůli zpoždění při vykládce důležitých součástek v přístavu v Las Palmas. Naštěstí však pilot týmu Škoda UK Motorsport ještě před odletem na Gran Canarii absolvoval testování na severu Itálie.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist