www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Vodafone Rali Portugal (SWRC+JWRC)

P-G Andersson s podporou švédského dovozce Škody

29. dubna 2010 • 08:00

Druhý muž průběžného pořadí šampionátu SWRC Švéd Per-Gunnar Andersson získal výraznou podporu ve svém boji o světový titul. Jeho novým sponzorem se stal švédský dovozce mladoboleslavských vozů.

„P-G je jedním z nejlepších soutěžních jezdců na světě a jsme rádi, že ho můžeme podpořit. Nyní doufáme v napínavý švédský souboj o světový titul v podání škodovek P-G Anderssona a Patrika Sandella,“ říká vedoucí sponzoringu Škody Sverige Henry Smith.

Také P-G je nadšený nově navázanou spoluprácí: „Jsem velmi vděčný. Být součástí týmu švédské škodovky je skvělé. Naším cílem je vyhrávat soutěže SWRC a získat mistrovský titul.“

V letošní sezoně P-G spojil síly se zlínským týmem JM Racing. Hned napoprvé spolupráce vedla k vítězství, když dvojice P-G Andersson – Anders Fredriksson suverénně ovládla švédskou rally. Druhý start v exotickém Jordánsku již tak slavně nedopadl. P-G tentokrát navigovaný Jonasem Anderssonem sice do soutěže vlétl dvěma nejrychlejšími časy, ale již na třetím úseku poškodil o kámen zavěšení a musel tak využít pravidla superally. Díky nevídanému množství problémů účastníků SWRC se ale i tak dokázal vrátit na bronzový stupínek. V současné době P-G drží se čtyřiceti body průběžné druhé místo v šampionátu za Xavi Ponsem s Fordem Fiestou, který získal plný počet padesáti bodů.

I v dalším průběhu sezony bude P-G startovat s Fabií týmu JM Racing. Spolu s Andersem Fredrikssonem by měli ještě odstartovat alespoň do soutěží SWRC v Portugalsku, Finsku, Německu a Walesu.

P-G Andersson letos oslavil třicáté narozeniny. Je jediným dvojnásobným juniorským mistrem světa v krátké historii šampionátu JWRC, který ovládl v sezonách 2004 a 2007. V roce 2008 potom startoval jako tovární jezdec týmu Suzuki s vozem SX4 WRC. V následující sezoně po náhlém odchodu značky z mistrovství světa zůstal P-G stejně jako jeho týmový kolega Toni Gardemeister bez angažmá. Nicméně hodně hlasitě na sebe upozornil, když v norské rally se soukromou Škodou Fabií WRC dlouho bojoval s předními továrními jezdci a dokonce i zvítězil ve dvou rychlostních zkouškách, než ho ze hry vyřadila porucha spojky.

-fri- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
29.04.2010 10:41
Karbonyl - moderátor
Perličkou je, že Škoda Sverige v prvních závodech letošního MS podporovala konkurenta Sandella :-)
29.04.2010 10:38
jonas3
Vyborna zprava.
29.04.2010 09:12
Rizek
Jen více takových pozitivních zpráv.
toplist