www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Thermica Rally Lužické Hory

Lužické Hory vyhrál Roman Odložilík

1. května 2010 • 18:30

Bratrská dvojice Romana a Pavla Odložilíkových zvítězila při své premiéře za volantem extovárního speciálu Citroën Xsara WRC. Na stupně vítězů jej doprovodili Jan Štěpánek s Octavií WRC a Josef Peták s Peugeotem 207 S2000.

Od úvodních kilometrů bylo jasné, že si to o prvenství rozdají speciály WRC. Nejrychleji začal překvapivě německý host Matthias Kahle a po většinu soutěže si udržoval minimální náskok na čele. O prvenství přišel až na závěrečné zkoušce, kdy jej zradil motor. O post nejrychlejšího Čecha bojovali o vteřinky dva borci z okolí Kroměříže Roman Odložilík a Jan Štěpánek. V cíli šťastnější byl nakonec první jmenovaný.

Zato boj o post nejrychlejšího 'ze zbytku' byl poznamenán řadou odstoupení. Technika zradila Jana Černého, Jana Sýkoru, Lumíra Firlu či Romana Michalíka. I přes špatnou volbu pneumatik na první sekci dopadl nejlépe Josef Peták s Peugeotem 207 S2000 následován Petrem Trnovcem a Martinem Vlčkem.

V úvodu nejrychlejšího dvoukolkáře opět zradil motor jeho Clia S1600, suverénní prvenství si tak opět připsal Petr Brynda. Z napínavého souboje o stříbro se až po poslední rychlostní zkoušce radoval Václav Dunovský před Antonínem Novákem.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist