www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Rally Krkonoše

Miroslav Krčmář se představuje

3. května 2010 • 19:15

Prostřední dvoustrana programu 3. Rally Krkonoše byla věnována vedoucímu RZ Starobucká Oldřichu Babákovi. Představili jsme tak prvního člena pořadatelského týmu soutěže a postupně bychom Vám touto cestou rádi představili všechny. V letošním roce dostává prostor Miroslav Krčmář, vedoucí RZ Bernartická – účastník závodů do vrchu, úspěšný rallyecrossař a spolu se svým bratrem také spolumajitel firmy ATS Trutnov zabývající se distribucí náhradních dílů v Královéhradeckém kraji.

Miroslavu Krčmářovi učarovala rychlá kola již v dětských letech. Pohyboval se okolo autokrosových speciálů Mirka Drahoše a jeho syna ve Svazarmu JZD Volanov, kde také působil jako mechanik. V roce 1987 postavil vlastní, tentokrát rallyecrossový speciál ve stejném Svazarmu a v letech 1988 až 1990 potom závodil. Na start se stavěl vedle legend, jakými byly Mirek Šefr nebo Václav Farka.

Po roce 1990 vedla změněná politická situace Miroslava Krčmáře k založení vlastní firmy a opuštění závodění. Stále však podporoval některé jezdce v oblasti motokrosu. Teprve po roce 2006 se mohl znovu pustit do stavby závodního vozu. Byla to Škoda Felicia Kit Car a v závodech KW Berg-Trophy ji úspěšně sedlal Josef Honců. Od roku 2007 to bylo pod hlavičkou Racing ATS Trutnov, ve kterém se posléze vystřídalo ještě několik známých jezdců z regionu.

Za Racing ATS Trutnov stále závodí také jeho vedoucí Miroslav Krčmář. Zatímco jeho jezdci se účastní seriálu MSE Liqui Moly Berg Cupu a MČR ÚAMK s cílem dosahovat předních umístění, on sám už závodí spíše pro potěšení. I přesto však obsazuje stupně vítězů a s Fordem Focus RS poráží také silnější vozy. Hlavním cílem letošního roku je doladit nastavení nově postaveného vozu MG Metro, které na závodech budí velkou pozornost. Společně budeme vedoucímu RZ Bernartická i jeho jezdcům držet palce nejen letos, ale i v letech příštích.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist