www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Egon Smékal si dojel na Šumavě pro první letošní body

3. května 2010 • 19:45

Zlínský pilot Egon Smékal si dojel pro premiérové body v letošní sezoně. Opět startoval s Davidem Šmeidlerem a Hondou Civic Type R ve třídě N3, ani tentokrát se jim však nevyhnulo několik problémů.

Gratuluji k prvním bodům v sezoně. Jaká byla Šumava? Podle časů soudím, že vše proběhlo bez větších problémů. Je tomu tak?

„Ze začátku soutěže nás opět trochu pozlobila převodovka, ale po druhém servisu se vše podařilo doladit a tak jsme na druhou, noční sekci mohli nastoupit už zostra. Tam jsme si vytvořili rozhodující náskok před Martinem Radou, který jsme ještě v sobotu ráno trochu navýšili. Vzápětí nás ale postihly zase další, tentokrát menší problémy s pravým předním tlumičem a tak jsme si už jen hlídali náskok.

Šumava byla pěkná, ale některé rychlostní zkoušky byly spíše sprinterské. Nejdelší úsek měl kolem 16 kilometrů, nejkratší 7 kilometrů a to je hodně málo. Velký mistrák by si zasloužil i nějakou tu třicítku. Jinak jsem spokojený a rád za letošní první vítězství ve třídě a první body. Poděkování patří našim partnerům, mechanikům a navigátorovi Davidu Šmeidlerovi. S firmou JNK Vám ještě dodatečně nabídneme videosestřih z Rallye Šumava.“

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist