www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Thermica Rally Lužické Hory

Petákův bronz z Lužických Hor

4. května 2010 • 12:15

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová s vozem Peugeot 207 S2000 obsadila v rámci Thermica Rally Lužické Hory třetí místo, když před nimi skončili pouze posádky s technikou WRC.

Úvodní rallysprintový šampionát pro loňského vicemistra republiky nevyšel dle představ. Na třetí rychlostní zkoušce totiž o panel prorazil pneumatiku a navíc poškodil ráfek. Následně v servisní zóně mechanici Hroch Rally Teamu zjistili, že je poškozený kardan, a tak smíšená posádka musela ze soutěže odstoupit. Spravit si chuť, navázat na loňské druhé místo a získat první mistrovské body, takový byl cíl příbramské dvojice Peták/ Benešová.

Úvod soutěže však posádce Peugeotu 207 S2000 příliš nevyšel. Peták figuroval po úvodní sekci, která obsahovala trojici měřených úseků, na pátém místě se ztrátou bezmála patnácti vteřin na čtvrtého Semeráda. „Na ranní rychlostní zkoušky se nám nepodařilo zvolit vhodné obutí. Obloha byla zamračená a očekávali jsme déšť. Ten nakonec nepřišel, a tak nám soupeři ujeli,“ nehýřil v servisu spokojeností Peták. O tom, že soutěž končí na cílové rampě se ví odpradávna. Toto rčení se bohužel opět potvrdilo a paradoxně tak napomohlo Petákovi s Benešovou k lepšímu výsledku, když se z pátého místa posunuli na konečné třetí místo.

„Ve druhé sekci soutěže se nám již dařilo zajíždět konstantní časy. Nakonec se však ukázalo, že závody končí až na cílové rampě. Na poslední rychlostní zkoušce buďto chybovali nebo se potýkali s technickými problémy posádky figurující před námi, což nás posunulo na konečné skvělé třetí místo. Musím se však přiznat, že v podobný výsledek jsme po polovině závodu vůbec nedoufali a to jsme šťastnější. Dnes jsme měli štěstí my, příště bude mít zas někdo jiný, ale i o tom je rally,“ zhodnotil druhý letošní rallysprintový závod Josef Peták.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist