www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Thermica Rally Lužické Hory

Honza Černý zazářil v Lužických horách

4. května 2010 • 13:00

Honza Černý s Pavlem Kohoutem využili na Lužických horách služeb týmu K.I.T. Racing a představili se s vozem Mitsubishi Lancer Evo 9. „Máme za sebou krátké testování nedaleko Příbrami. Musím říct, že jsme z vozu nadšení a již se nemůžeme dočkat závodu. Loni se nám v Lužičkách dařilo a skončili jsme celkově pátí. Letos je konkurence opravdu silná, ale my máme k dispozici skvělé auto a skvělý tým a popereme se o dobrý výsledek,“ řekl před závodem Jan Černý.

Svá slova potvrzoval příbramský mladík již od prvních kilometrů. Na první rychlostní zkoušce z toho byl třetí čas v absolutním pořadí. Rychlejší byly jen Kahle a Štěpánek. „Jeli jsme spíše opatrněji a s rezervou. Vůz byl dost nedotáčivý, jelikož jsem zvolil špatnou mapu. O to více byly povzbudivé časy soupeřů. Najednou jsme věděli, že můžeme bojovat se špičkou a to bylo skvělé,“ komentuje začátek závodu Honza.

„Druhá rychlostní zkouška se nám povedla. Jeli jsme od začátku rychle a nedopustili se žádné chyby. Tentokrát jsme byli rychlejší než Kahle a od Štěpánka nás dělilo půl vteřiny. Přidali jsme další třetí čas a celkově jsme po druhé vložce byli čtvrtí, 13 vteřin za vedoucím jezdcem.“

To však bylo bohužel vše, co stihla nadějná mladá posádka předvést. Při startu do třetí rychlostní zkoušky Honzu opět zradila poloosa. Tentokrát levá zadní. Posádka se rozhodla vůz odstavit ihned za startem vložky a odstoupit ze závodu. „Tohle je největší letošní zklamání. Soutěž byla skvěle rozjetá, auto fungovalo perfektně a najednou konec. Vím, že to k tomuhle sportu patří, ale tenhle rok je toho už nějak moc. Jsme opravdu hodně zklamaní. Jediné co nás těší je to, že jsme zde neudělali ostudu a ukázali jsme, že dokážeme být rychlí,“ uzavírá Honza.

www.jan-cerny.com
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist