www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Šumava a Lužické hory v podání Anvelu

6. května 2010 • 08:00

Druhým závodem pokračovalo na jihu Čech Mediasport MMČR v rally. Na startu Mogul Šumava Rallye Klatovy nechyběl ani Vladimír Barvík vedle kterého se vrátil na sedadlo spolujezdce Pavel Gabrhelík.

Posádka začala na úvodním čínovském okruhu dvanáctým časem. Na stejné pozici přijela do prvního servisu, když si na chvíli prohodila pozici s Mirkem Jakešem, který byl zatížen půl minutovou penalizací. V závěru první etapy úspěšně Barvík ubránil dvanácté místo před dotírajícím Marcelem Tučkem a na této pozici tak také posádka přenocovala. Časový rozestup však sliboval pokračování souboje ve druhé etapě.

Na úvodním testu druhé etapy Barvík navýšil svůj náskok na téměř půl minuty. Při pohledu do výsledků bylo vidět, že v tuto chvíli se již není kam hnát. Mladý talent Mira Jakeš postupně ujížděl a ztráta Tučka byla dosti velká. Tuček se poté propadl startovním polem a jak před, tak i za Barvíkem byla před poslední rundou minutová propast. Nezbývalo než čekat na chyby soupeřů. Běhálek doplatil na poruchu spojky odstoupením ze sedmé pozice a tak se posádka ve složení Barvík-Gabrhelík posunula na konečnou jedenáctou pozici.

„Pro naši posádku byla Šumava naprosto bez jakýchkoli problémů a vyhnuly se nám i defekty. Tudíž jedinou starost mi způsobil Dan (Landa) svým odstoupením v pátek. Bylo pro nás velmi nepříjemné, když startoval hned za náma a v cíli 2 RZ jsem ho neviděl přijet a až před servisem jsem se dozvěděl, co přesně se mu stalo. I když jsem spokojen s předvedeným výkonem, bohužel výsledkově se nám nedaří a asi si budeme muset zvyknout,“ okomentoval závod sám jezdec. Jak již bylo naznačeno druhá posádka ve složení Landa-Novák byla nucena odstoupit na druhém testu kvůli poruše transmisí.

Dalším závodem Anvel racing teamu byla Thermica Rally Lužické Hory, kde se za volantem představil opět Jirka Šmíd se spolujezdcem Jirkou Venušem. Hned na úvodním testu však přišel defekt pneumatiky a posádka se rozhodla neriskovat poškození vozu a měnila kolo přímo na trati, což jí odsoudilo k místům v hlouby pole. Na dalším testu byla posádka prvním vozem u havárie Matěje Ehla, což taky psychicky nepřidá. V dalším průběhu závodu se tedy soustředili hlavně na získávání zkušeností s vozem před jejich domácí Rallye Český Krumlov.

Nyní se již tým připravuje na Kopnou, kde se představí Dohnal s Hlachem. O týden později na Rallye Český Krumlov budou hájit barvy Anvelu Landa se Šmídem. Barvík se opět ukáže až v Hustopečích.

Filip Červenka
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist