www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally of New Zealand (PWRC+SWRC)

Nasser Al Attiyah končí s belgickým týmem

6. května 2010 • 12:30

To, co bylo již nějakou dobu na spadnutí, se stane po Rally New Zealand skutkem. Katarský pilot Nasser Al Attiyah končí spolupráci s belgickou stájí Rene Georges Rally Sport, se kterou měl v letošním roce startovat v seriálech SWRC, IRC a MERC.

Al Attiyah není spokojený s přístupem týmu, který nebyl schopen odvézt na Nový Zéland dostatek náhradních dílů, navíc bez konzultace s jezdcem změnil jeho nominaci na body z Rally New Zealand na Deutschland Rallye. Kalich trpělivosti přetekl...

„Startuju do soutěže bez náhradních dílů. Jasně, máme nějaké náhradní ramena a brzdy, ale nemáme rezervní převodovku ani diferenciály. Jestli se něco stane, tak končíme. Myslím si, že tato soutěž bude poslední s tímto týmem. Toto není profesionální přístup. Tým mi řekl, že nemá dostatek náhradních dílů, ale to není moje chyba. Akceptovali můj náročný program, tak ho musí splnit, zaplatil jsem za to dost peněz,“ neskrývá své rozhořčení bývalý šampion PWRC.

Ten již kontaktoval Krise Nissena, šéfa sportovní divize Volkswagenu, aby se dohodli na dalším postupu. „Už jsem poslal Krisovi SMSku. Teď musím počkat, co mi k tomu řekne. Jsem pilotem Volkswagenu, tak doufám, že se najde nějaké řešení, jak pokračovat se Škodou. Toto řešení ale potřebujeme najít co nejrychleji,“ dodal závěrem Al Attiyah.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.05.2010 20:37
ajaj
xp: Kdyby Nasser uměl líp zacházet s atmosférou, myslíš, že by mu to zajistilo chybějící dify a jarmárky na Zélandu? :-)
06.05.2010 15:31
Mirekfric
Možností je především BRR. Nevím zda by JM Racing nebo Škoda Italia byli schopní zajistit tak velký počet závodů navíc ke svým stávajícím programům. BRR má svá dvě auta vytížená poměrně málo...
06.05.2010 14:56
-xp-
Jojo, Nasser nemá problém říkat, co si doopravdy myslí... Ale stejnak si myslím, že víc než s týmem má on problém s tím, že nikdy nejezdil bez turba a tím pádem se zkrátka ještě nenaučil správně zacházet s jakýmkoliv S2K.
06.05.2010 14:53
Gurun
Tady už pomůže jedině Josef Kopecký.Ten umí vždy nastavit věci tak,aby fungovali.
06.05.2010 14:42
RihaLu
Jaké jsou další možnosti ?? škoda italy? RBR ? nebo přímo ŠM ?
06.05.2010 12:33
Melmisek
To je normální banda pitomců... Lpěl na ně někdo slova chvály?
toplist