www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally of New Zealand (PWRC+SWRC)

Japonská rally mění trať

foto

13. května 2010 • 13:00

Pořadatelé Japonské rally, která je desátým podnikem letošního mistrovství světa, vyřadili rychlostní zkoušku, na které před dvěma roky nešťastně havaroval Francois Duval. Při této nehodě utrpěl ošklivé poranění jeho tehdejší spolujezdec Patrick Pivato.

žádný příspěvek celý článek »

Tři zatáčky k historickému juniorskému úspěchu

foto

12. května 2010 • 13:00

Sébastien Ogier a Julien Ingrassia vedli po celý závěrečný den Rally Nový Zéland, aby s šesti nejrychlejšími časy zopakovali svůj nejlepší výsledek v mistrovství světa FIA WRC - druhé místo. Posádku juniorského týmu Citroën totiž dělilo od premiérového prvenství pouhých 2,4 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor se Sébastienem Ogierem: "Bude těžké jezdit rychle a stabilně"

foto

11. května 2010 • 14:00

Sébastien Ogier je bezpochyby jedním z největších talentů pohybujících se v mistrovství světa. Citroën na něj vsadil v roce 2008 a mladík se značce odvděčil juniorským titulem. Další sezona jej přivedla do „béčka“ tovární stáje za volant vozu WRC. Pokusná sezona utvrdila vedení stáje s Ogierem pokračovat i letos a že šlo o správnou volbu, dokázal „malý Séb“ na právě odjeté Rally of New Zealand, kde útočil na své první vítězství v soutěži MS. Nakonec tuto šanci ztratil tři zatáčky před cílem, nicméně i tak si předvedený výkon zaslouží respekt.

příspěvků: 1 celý článek »

Whaanga Coast - legenda žije

foto

11. května 2010 • 11:00

Whaanga Coast je doslova mýtickou rychlostní zkouškou Rally Nový Zéland a současně i velkým divadlem s nepopsatelným vzruchem. Platí to i po závěrečné etapě ročníku 2010, kdy se o vítězi rozhodovalo několik stovek metrů před cílovou páskou. V případě juniorů Sébastiena Ogiera a Juliena Ingrassiase to platí doslova, vždyť o svůj premiérový titul přišli tři zatáčky před cílem.

žádný příspěvek celý článek »

Latvala po dramatickém finále zvítězil na Novém Zélandu

foto

10. května 2010 • 11:30

Soutěžní pilot Jari-Matti Latvala a jeho spolujezdec Miikka Anttila z týmu BP Ford Abu Dhabi po strhujícím souboji vyhráli pátý podnik letošního ročníku mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích, který se jel na Novém Zélandu. Vůz Ford Focus RS WRC vítězné posádky projel cílem poslední rychlostní zkoušky s náskokem 2,4 s – to je historicky třetí nejtěsnější výsledek! Ford se tak se 75 vítězstvími na kontě stal nejúspěšnějším týmem v dosavadní historii WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop potřetí na pódiu a druhý v tabulce šampionátu S-WRC

foto

10. května 2010 • 11:00

Po třetím místě ve Švédsku a druhém v Mexiku vybojovali Martin Prokop s Janem Tománkem a s Fordem Fiestou S2000 třetí místo také na Novém Zélandu. Díky tomu se jezdec Czech Ford National Teamu posunul na druhou pozici v hodnocení S-WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Nový Zéland: Drama až do konce, vítězství pro Latvalu

foto

9. května 2010 • 03:10

Až poslední rychlostní zkouška letošní Rally Nový Zéland rozhodla o vítězi letošního pátého podniku mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. Velm těsné prvenství nakonec vybojoval Jari-Matti Latvala na Fordu Focus WRC, přestože v průběhu soutěže nevyhrál jedinou rychlostní zkoušku.

žádný příspěvek celý článek »

Nový Zéland: Prokop drží 3. příčku i po 2. etapě

foto

8. května 2010 • 11:15

Martin Prokop s Janem Tománkem a vozem Ford Fiesta S2000 dokázali v průběhu 2. etapy Rally Nový Zéland vyhrát jednu rychlostní zkoušku v hodnocení S-WRC a po dvou dnech stále figurují na medailových pozicích.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally of New Zealand ON LINE

foto

6. května 2010 • 23:15

Mistrovství světa v automobilových soutěžích je v plném proudu, svým pátým dílem pokračuje u protinožců. Kdo má zájem prožít bezesnou noc při Rally of New Zealand, je na pravém místě. Právě v těchto chvílích začíná maratón jednadvaceti rychlostních zkoušek, které můžete sledovat živě společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Nový Zéland - Martin Prokop a Jan Tománek chtějí bojovat o vítězství

foto

6. května 2010 • 16:15

Czech Ford National Team čeká třetí soutěž sezony. Posádka Martin Prokop - Jan Tománek s Fordem Fiestou S2000 odstartuje v noci ze čtvrtka na pátek středoevropského času do Rally Nový Zéland.

žádný příspěvek celý článek »

Nasser Al Attiyah končí s belgickým týmem

foto

6. května 2010 • 12:30

To, co bylo již nějakou dobu na spadnutí, se stane po Rally New Zealand skutkem. Katarský pilot Nasser Al Attiyah končí spolupráci s belgickou stájí Rene Georges Rally Sport, se kterou měl v letošním roce startovat v seriálech SWRC, IRC a MERC.

příspěvků: 6 celý článek »

Novovozélandský shakedown pro Latvalu

foto

6. května 2010 • 09:00

Na oficiálním shakedownu před startem letošní Rally of New Zealand tentokrát dosáhl nejrychlejšího času pilot továrního Fordu Focus WRC Jari-Matti Latvala.

žádný příspěvek celý článek »

Další kolo pro Ogiera a Ingrassiase

foto

5. května 2010 • 08:00

Letošní program mistrovství světa byl původně pro Sébastiena Ogiera a Juliena Ingrassiase naplánován na 12 startů. Nyní bylo ale rozhodnuto o rozšíření programu o novozélandskou rally.

žádný příspěvek celý článek »

Tři otázky pro Oliviera Quesnela před Novým Zélandem

foto

5. května 2010 • 07:00

Také na závodech v Turecku kralovaly soutěžnímu pelotonu vozy se dvěma šípy ve znaku. Sébastiena Loeba tentokrát na stupně vítězů doprovodil norský mohykán Petter Solberg. Tento závod je však již za námi a všechny čeká další výzva - nádhernou přírodou oplývající Rally of New Zealand.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb, Elena a Citroën obhajují vedení

foto

4. května 2010 • 18:50

Po Evropě, Americe a Asii se přesouvá program mistrovství světa WRC na další kontinent - do Austrálie na Rally Nový Zéland. Sébastien Loeb a Daniel Elena, vítězové posledních tří rally 2010, zamířili k protinožcům s odhodláním pokračovat v této sérii. Dani Sordó a Marc Martí, jejich týmoví kolegové v Citroën Total World Rally Teamu, doufají, že by mohli prorazit na stupně vítězů.

žádný příspěvek celý článek »

toplist