www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally d'Italia - Sardegna

PG Andersson míří do IRC

10. května 2010 • 10:30

Švédský jezdec PG Andersson si za necelý měsíc odbude svou premiéru v seriálu Intercontinental Rally Challenge. Do Rally d’Italia- Sardegna odstartuje s produkčním Mitsubishi Lancer Evo X týmu JRM, se kterým v britském mistrovství obvykle jezdí Gwyndaf Evans, jenž s ním vyhrál i nedávnou Pirelli Int. Rally. Kombinace špičkového pilota a produkčního vozu tak bude moci nabídnout velice zajímavé porovnání této techniky se současnými vozy S2000.

Někdejší tovární jezdec Suzuki italský start ale považuje za jednorázovou záležitost, další vystoupení v IRC nejsou. Hlavní prioritou švédského rychlíka i nadále zůstává seriál SWRC, který letos objíždí se Škodou Fabií S2000 zlínského týmu JM Racing. Kromě Sardinie, kde PiGi startoval už pětkrát, jsou v plánu ještě světové soutěže v Portugalsku, Finsku, Německu, Japonsku, Francii a ve Walesu.

Nemusí to být ale konečný seznam, například minulý měsíc Andersson startoval v britském seriálu s tovární Fiestou R2 a rovněž testoval tovární Focus WRC. Ještě dříve byl osloven společností Prodrive, která by se v příštím roce chtěla vrátit do MS společně se značkou Mini, takže je možné, že talentovaného Seveřana po pauze od ukončení dlouholeté spolupráce se Suzuki čeká zářná budoucnost.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist